menu Sluit het hoofdmenu

Voordelen voor gebouweigenaren

Gebouweigenaren, bedrijven en publieksorganisaties bieden hun klanten en bezoekers met Meye Indoor Way extra comfort en zelfstandigheid. Lees verder over wat de app biedt en hoe de applicatie werkt.

Bezoekers en klanten met een visuele beperking hebben binnen grote gebouwen over het algemeen moeite om de weg te vinden. Voor ziende mensen geldt dat overigens soms ook. In Nederland zijn meer dan 300.000 mensen die slechtziend of blind zijn. Bestaande navigatiehulpmiddelen in gebouwen als bewegwijzering bieden voor hen geen uitkomst. En hoe goed bedoeld ook, de meeste mensen willen niet bij de hand genomen worden of afhankelijk zijn van een begeleider. Met Meye Indoor Way vindt iedereen zelfstandig en veilig zijn of haar bestemming op de locatie. Dat is mogelijk door op hun telefoon een aangegeven route te volgen. 

We kunnen dit niet alleen voor elkaar krijgen. Om het project te laten slagen is het belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven zich bij ons aansluiten. Het Rijksmuseum, Prorail, het Diakonessenhuis en het AFAS Experience Center werken met en aan Meye Indoor Way mee. 

Waarom mee doen?

Meye Indoor Way:

  • Verbetert een bezoek door ál uw klanten; alle bezoekers (niet alleen mensen met een visuele beperking) vinden makkelijker zelf hun weg.
  • Is dé innovatieve manier van bewegwijzering waarbij de scan ook te gebruiken is voor andere doeleinden, zoals virtuele tours, gebouwbeheer, renovatie en onderhoud.
  • Maakt gebouwen toegankelijk zonder dat er wijzigingen aan het gebouw of inrichting nodig zijn.
  • Is laagdrempelig om toe te passen omdat er geen additionele infrastructuur nodig is, zoals beacons.
  • Maakt het mogelijk om mensen een visuele beperking volwaardig mee te laten doen.

Gemeenten, semi-overheidsinstellingen, ziekenhuizen, hogescholen, universiteiten en andere publieke organisaties en bedrijven die geïnteresseerd zijn in indoor navigatie voor klanten met een visuele beperking, zijn van harte uitgenodigd voor een kennismaking met Meye Indoor Way. 

Hoe werkt Meye Indoor Way voor gebouweigenaren?

Met een 3D-scanner wordt vanuit meerdere posities in de ruimte een scan gemaakt. Met deze methode wordt het gebouw in een driedimensionale wolk van digitale meetpunten in beeld gebracht: een ‘puntenwolk’. De resultaten worden digitaal opgeslagen en verwerkt tot een 3D-model. Is er al een 3D-scan van het gebouw beschikbaar? Dan kunnen wij deze mogelijk gebruiken. In de beheermodule worden vervolgens bestemmingen aan het 3D-model toegevoegd. Dit kunnen bijvoorbeeld toiletten, liften, koffiezetapparaten maar ook de entree, vergaderzalen en wachtruimtes zijn. Daarnaast identificeren wij ook potentiële obstakels in het gebouw, zoals drempels en trappen. 

Lees verder: Hoe werkt de applicatie voor gebruikers?

Foto's gemaakt tijdens het scannen van ruimtes in het RijksmuseumFoto's van het scannen van verschillende ruimtes in het Rijksmuseum.