menu Sluit het hoofdmenu

Koningsspelen 21 april 2017

Op vrijdag 21 april 2017 was het weer tijd voor de Koningsspelen.

Dit jaar hebben we dit gecombineerd met de goede doelen acties voor het Liliane-fonds: Op 22 maart hebben we mee gedaan aan de actie "Trek aan de bel" voor het Liliane-fonds, tijdens de Koningsspelen hebben we een sponsorloop gehouden en we hebben lege flessen ingezameld op school om er een mooi hoog bedrag van te maken!

De sponsorloop werd gehouden op het korfbalveld in Lochem. Thuis konden er sponsoren gezocht worden om de leerlingen te sponsoren voor een vast bedrag of een bedrag per rondje.

De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar achteraf viel dit heel erg mee en was het zelfs perfect weer om hard te lopen! Het was niet te warm en ook niet te koud en het zonnetje kwam af en toe zelfs om de hoek kijken.

Met een mooie start/finish-boog van het Liliane-fonds en oranje versiering is het veld mooi aangekleed. Eerst tijd voor wat eten en drinken en daarna de warming-up; het liedje 'Okido' van kinderen voor kinderen (themalied van de Koningsspelen).

Daarna werd er in 2 groepen hard gelopen, eerst de middenbouw en de kleuters en daarna de bovenbouw. Iedere leerling kreeg een stempelkaart om zijn/haar nek, bij ieder rondje wat om het veld werd gelopen kregen ze een stempel of een sticker.

Met goede aanmoedigingen vanaf de kant van leerlingen en ouders werden er veel rondjes gelopen, heel erg knap!

De leerlingen hebben allemaal heel hard hun best gedaan en kregen na de sponsorloop wat te drinken en fruit.

Vermoeid en al keerden de leerlingen weer terug naar school.

Nu kunnen de leerlingen het geld gaan ophalen van hun sponsoren. Ook gaan we de lege flessen nog inleveren bij de supermarkt. Aan het eind tellen we alles bij elkaar op en dan hopen we dat er een mooi bedrag uit komt; dit schenken we aan het Liliane-fonds.