menu Sluit het hoofdmenu

Afsluiting Project: Energie op donderdag 20 april 2017

Op donderdag 20 april was de afsluiting van ons Energie-project.

Dit project was begonnen met de komst van professor Harrewar. Deze vreemde professor riep alle kinderen op om uitvindingen voor hem te bedenken omdat hij de laatste tijd nogal vergeetachtig werd. Maar de mensen verwachten nog steeds wel uitvindingen van hem. Natuurlijk wilden wij de arme professor wel helpen met het bedenken van uitvindingen.

Tijdens de Ateliers konden we in kleine groepjes aan de slag met het maken van plannen. We bedachten de uitvinding en maakten er een werktekening van. Vervolgens bouwden we de uitvinding met allerlei kosteloos materiaal. Het werden hele mooie werkstukken en er werd ook goed samengewerkt.

Tijdens de projectweken Energie hebben we o.a. proefjes gedaan, drama les gehad over aantrekkingskracht, van alles geleerd over brandstoffen en elektrische apparaten uit elkaar geschroefd. Ook zijn we naar het Technieklokaal in Borculo geweest om van alles te leren over Energie.

Tijdens de afsluiting van ons project, werden de uitvindingen aan de professor gepresenteerd. Hij was erg blij met al die mooie uitvindingen! Zo blij dat hij alle uitvindingen graag wilde hebben. Alle kinderen kregen van hem een medaille als dank voor het bedenken.

Het was een interessant project!