menu Sluit het hoofdmenu

SympoZIEum Irishof incl. optreden Charlotte

geplaatst op: 
vrijdag 14 november 2014

Op woensdag 15 oktober - Dag van de Witte Stok - organiseert Irishof Zorgcentrum in Gouda een sympoZIEum over zorg voor en aan mensen met een visuele beperking. Het sympoZIEum is speciaal voor medewerkers van Zorgpartners (netwerk van 17 zorgcentra). In samenwerking met Bartiméus is er een programma samengesteld met als doel dat er meer begrip en dus betere zorg en dienstverlening kan worden gegeven aan oudere cliënten. De dag wordt afgesloten met een optreden van de blinde cabaretière Charlotte Glorie.

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de ouderen in Nederland een visuele beperking heeft. In de toekomst zal dit aantal nog groeien. Irishof realiseert zich hierdoor dat ze meer en meer met blinde en slechtziende cliënten te maken heeft en zal krijgen in de zorgcentra en ambulante diensten van Zorgpartners. Irishof wil zich sterk maken voor Zorgpartners om aandacht te vragen voor de zorg voor oudere mensen met oogbeperkingen.

Bewustwording

Het sympoZIEum heeft een gevarieerd programma waarbij ervaringsdeskundigen vertellen welke impact slechtziendheid heeft, professionals toelichten wat de symptomen zijn bij slecht(er) zien. Ook zelf ervaren is een onderdeel van het sympoZIEum. Tussendoor is er de mogelijkheid om naar het muZIEm te gaan, te kijken bij een stand met diverse informatiematerialen. Kortom: luisteren, ervaren en discussie zijn de ingrediënten voor dit sympoZIEum. De dag wordt afgesloten door Charlotte Glorie, een fantastische (blinde) cabaretière!

Luisterliedjes Charlotte Glorie

Het optreden van Charlotte Glorie zal boeiend zijn voor medewerkers en bewoners van Irishof, mensen uit de wijk, zorgprofessionals, kortom voor iedereen. Deze kleinkunstenares treedt al sinds 1990 op met luisterliedjes en conferences. Ze weet als geen ander treffend situaties en emoties te benoemen in een van de liedjes of sketches die zij brengt. Een bijzondere avond gegarandeerd! De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur.