menu Sluit het hoofdmenu

'International Camp on Communication & Computers’ van 27 juli tot en met 5 augustus.

geplaatst op: 
maandag 27 juli 2015

Dit jaar is Bartiméus gastheer van het ICC, ‘International Camp on Communication & Computers’, van 27 juli tot en met 5 augustus. In dit jubileumjaar heten wij deelnemers en hun begeleiders van harte welkom op ons terrein in Zeist.

Wat is het ICC?

Het ICC is sinds 1993 ieder jaar georganiseerd in één van de landen van Europa.
Het jaarlijkse evenement heeft als belangrijkste doel het voorbereiden van slechtziende en blinde jongeren in Europa op studie- en beroepspaden. Daarvoor is het heel belangrijk dat zij niet alleen de actuele ICT-toepassingen kunnen gebruiken, maar ook dat zij zich bewust zijn van de benodigde communicatievaardigheden.
ICC wil (toekomstige) studenten ondersteunen om zich goed voor te bereiden op het hoger beroeps- of wetenschappelijk onderwijs of de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd is dit zomerkamp een geweldige gelegenheid om met andere Europese jongeren ervaringen te delen, sociale netwerken te ontwikkelen en vriendschappen te bouwen.

Expertise

De doelstellingen van het ICC sluiten naadloos aan bij de doelen van Bartiméus. Al 100 jaar zet Bartiméus zich in om (jonge) mensen met een visuele beperking te ondersteunen om zelf hun wereld te vergroten. De opgebouwde expertise en ervaring delen wij vaak en graag met vakgenoten in binnen- en buitenland.

Onderstaand een overzicht van de deelnemende landen met het aantal deelnemers en stafleden. We zijn blij dat we opnieuw vanuit zoveel verschillende landen aanmeldingen hebben.
 
Land Deelnemers  Begeleiders  Totaal
Oostenrijk 3  3  6
België 6  6  12
Kroatië 4  2  6
Tjechië 5  3  8
Duitsland 6  3  9
Griekenland 2  1  3
Italië 6  3  9
Japan 2  2  4
Litouwen 3  1  4
Nederland 4  1  5
Polen 5  2  7
Slovenië 5  4  9
Zwitserland 1  2  3
Verenigd Koninkrijk 6  4  10
       

Totaal zijn dat 58 deelnemers en 37 stafleden. Samen met de lokale staf en vrijwilligers een groep van ongeveer 110 mensen.