menu Sluit het hoofdmenu

Van fietsvierdaagse naar fietsmaatje

geplaatst op Gina op bezoek bij Jeremy met haar jongste dochter

Gina Adelaar deed zo’n twee jaar geleden samen met haar blinde echtgenoot Chico Ganesh mee met de jaarlijkse fietsvierdaagse in Zeist. Hier leerde ze bewoner Jeremy kennen. “We kletsten gezellig met elkaar en hij nodigde ons vervolgens uit op de koffie. Dat vonden we leuk, dus spraken we een tijdje later af in de woning van Jeremy op de Muziekstraat.“ Tijdens deze afspraak vroeg Jeremy aan Gina of ze zijn maatje wilde worden.

“Jeremy zei ineens: “Sta jij ervoor open om mijn maatje te zijn? Ik heb een vacature openstaan.” Hij overviel me hiermee, maar ik stond er wel voor open.” Na een gesprek met Jeff Vlasblom, de begeleider van Jeremy, besloot Gina ervoor te gaan. “Het klikte meteen zo goed tussen ons. Ik merkte dat hij het fijn vond om zijn verhaal te kunnen vertellen.” Jeremy vertelt: “Toen Gina me vertelde dat ze dwarsfluit speelt, heb ik haar meteen als maatje gevraagd. Ik maak zelf ook muziek en zocht iemand die muziek maakt.”

Sinds de eerste ontmoeting zien Gina en Jeremy elkaar om de week bij  Bartiméus in Zeist. Gina vertelt: “Dan praten we, fietsen we samen op een duofiets of eten we samen. Soms gaat mijn oudste dochter van acht jaar mee. Zij vindt het ook leuk om met Jeremy te kletsen.” Vanwege corona hadden ze de afgelopen maanden alleen telefonisch contact. “Iedere woensdag belde ik met Jeremy en dan voerden we leuke gesprekken. Ik heb vier kinderen en hij hoort ze soms op de achtergrond. Hij hoort alles zo goed, Jeremy hoort zelfs of ik met een vaste telefoon of een mobiele telefoon bel. Hij onthoudt ook alles en is heel geïnteresseerd. Heel bijzonder. “ 

Samen naar concert

Het mooiste dat Gina en Jeremy tot nu toe samen meemaakten was het concert ‘Maak de droom waar’ in 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Gina: “Omdat ons contact meteen zo goed was, vertrouwde begeleider Jeff erop dat het goed zou gaan als we hier samen met de bus naar toe zouden gaan. We waren vroeg vertrokken en hadden daardoor hele goede plekken. Ik zag Jeremy echt genieten en daar genoot ik ook van.”

Jeremy: “Bij dit concert treden Nederlandse artiesten op en ik hoop dat we hier de volgende keer weer samen naar toe mogen. Het is leuk om samen te genieten van muziek. Sowieso lijkt het me leuk om samen met Gina mee te doen aan de fietsvierdaagse in Zeist waar we elkaar hebben ontmoet. Ik ga haar meteen vragen of ze hier ook zin in heeft als ik haar weer zie.”

Deze zomer is de fietsvierdaagse van 30 augustus tot en met 2 september.