menu Sluit het hoofdmenu

SMASH swingt de pan uit op Muziekfestival

geplaatst op Bewoners op het podium van de nieuwe muziekkoepel

Op zaterdag 28 augustus sloten de zomeractiviteiten van Vrije Tijd af met een geweldig Muziekfestival. Bij het podium van de nieuwe muziekkoepel op het Plein in Doorn genoten onze bewoners van verschillende muzikale optredens. Om zeven uur ’s avonds was het de beurt aan de Bartiméus huisband SMASH.

Onder leiding van bandleider Michelle Bruins Slot wist de band het publiek te beroeren: sommigen waagden een dansje, anderen zongen mee of genoten in stilte.  

Ik heb gedanst, met Victoire

Lotte was één van de bewoners die zichtbaar genoot: ‘Ik heb gedanst, met Victoire’. Ook had ze een favoriet nummer: ‘Ik vond het lied over de uil in de olie het allerleukst’. De band speelde maar liefst dertien nummers. Hun repertoire varieerde van nummers van The Beatles en Guus Meeuwis tot tv-tunes als Swiebertje en Meneer Kaktus.  

Eerste optreden sinds corona Bewoner en bandlid Cor achter het drumstel

Het optreden op het Muziekfestival was de eerste sinds corona. De band vertrouwde erop dat het goed zou gaan: ‘We waren goed voorbereid’ vertelt bandlid Cor. ‘Ja, we hebben er hard aan gewerkt’ vult mede bandlid Ronald aan. Dat kan bandleider Michelle beamen: ‘We konden tijdens corona soms hele periodes niet repeteren. Maar de laatste tijd gelukkig weer wel.’  

Ik word blij van muziek maken

De wekelijkse repetities zijn belangrijk voor de bandleden: ‘Ik miste het om muziek te maken toen we niet konden spelen, ik word blij van muziek maken’ vertelt Cor. Voor Cor maakt het niet zoveel uit of hij repeteert of optreedt: ‘Ik vind het even leuk’. Cor en Ronald waren niet zenuwachtig, Michelle geeft aan dat dit niet voor iedereen geldt: ‘Sommigen zijn voor een optreden wel iets meer gespannen. En voor een aantal is optreden echt we een extraatje. Het applaus en de interactie met het publiek, dat is extra leuk.’  

Cor, Ronald en Michelle kijken terug op een geslaagd optreden. ‘Het ging goed’ zegt Ronald ‘Ik vond de liedjes van The Beatles het leukst om te doen’. 

Eerste cd 

Voor het optreden van SMASH presenteerde Klaas Jan van den Brink van de afdeling Vrije Tijd de eerste cd sinds het bestaan van de band: ‘Het begon met een simpele opname, met één microfoon tijdens een repetitie’ vertelt Michelle. ‘Dat was leuk, maar daar kun je niet veel mee. We wilden er wel graag mee verder en nu hebben we dus echt een cd. We hebben gestemd over het thema en dat werd dus tv-tunes’. Op de cd staan twintig liedjes van tv-programma’s, zoals Peppi & Kokki en Calimero. 

Gewoon lekker muziek maken, spelen voor hun plezier

Bewoner en bandlid Ronald met zijn trommelKlaas Jan reikte de eerste cd uit aan Mees Bax, de vader van Ronald. De heer Bax heeft SMASH 46 jaar geleden opgericht: ‘Bewoners wilden toen graag iets muzikaals doen, dat is toen uitgemond in het oprichten van SMASH’. Tijdens zijn woordje bij het in ontvangst nemen van de cd vertelt hij: ‘Het gaat erom dat iedereen gewoon lekker muziek kan maken. Alle bandleden spelen voor hun plezier’. 

Mijn vader werd helemaal gek

Meneer Bax genoot zaterdag met volle teugen. Hij maakte grapjes met zijn zoon door met de trommelstokken van Ronald zachtjes tegen Ronalds hoofd te slaan. Ook gingen de voeten van meneer Bax meerdere keren van de vloer. ‘Mijn vader werd helemaal gek’ zegt Ronald na afloop met een grote lach. 

Na het optreden kon het publiek de cd kopen. De cd kost tien euro, maar bewoners hoeven maar de helft te betalen. ‘De opbrengst is voor de band, we besteden het met name aan instrumenten’ vertellen Michelle en Ronald. 

Volgend optreden  

Het Muziekfestival was een mooie finale van de serie zomeractiviteiten die Vrije Tijd heeft georganiseerd. Voor SMASH is het echter het begin van een nieuwe reeks optredens. Op 29 september is de band weer te bewonderen. Dan wordt de nieuwe muziekkoepel officieel geopend en is de huisband van de partij.  

 

Eerste cd SMASH te koop De cd van Smash: voor- en achterkant

Wilt u de eerste cd van SMASH kopen? Dat kan!   

Wanneer? Vanaf maandag 6 september kunt u de cd’s kopen, op maandag, dinsdag en donderdag tussen 16 en 17 uur 

Waar? De cd is te koop bij de afdeling Vrije Tijd op Tussenpad 11 

Kosten? De cd kost voor bewoners 5 euro, familie en vrijwilligers betalen 10 euro 

Hoe te betalen? Contante betaling 

Verzoek Het is handig om van tevoren even te bellen 0343-526809 

Tot slot U kunt de CD ook kopen bij het volgende optreden van de band, op 29 september in Doorn