menu Sluit het hoofdmenu

Zelfstandig mee doen: wij zien mogelijkheden

Twee dames in gesprek bij de bank in de huiskamerBartiméus zet zich in voor een wereld waarin iedereen die slechtziend of blind is het leven kan leiden zoals hij of zij dat wil. Want we hebben allemaal onze eigen dromen. En ook onze uitdagingen en verschillen. Waar de een kansen verzilvert, heeft de ander obstakels te overwinnen. En soms delen we dezelfde wensen. Zoals een wereld zonder drempels die toegankelijk is voor ons allemaal.

Wanneer jij daar behoefte aan hebt, kunnen wij jou ondersteunen. Bij jou thuis, in de klas of op je werk. We bieden ook een oplossing als het niet langer gaat op je eigen school of in je eigen huis. Wij zien mogelijkheden. Ook voor jou. Of je nu zelf slechtziend of blind bent, of dat iemand in jouw persoonlijke of professionele omgeving betreft. Zodat we allemaal zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen. 

Met het stellen van een diagnose, het geven van tips of advies of door scholing en training stellen we jou in staat om het zelf te doen. Om zo zelfstandig mogelijk te wonen, te sporten, te reizen, te werken, te leren of te ontspannen. Op een manier die bij jou past. En omdat de wereld verandert, veranderen jouw wensen misschien ook. Ook als jij nieuwe vragen hebt, gaan we samen met jou steeds op zoek naar een beter antwoord. Voor jou.

Persoonlijk advies

Onderstaande dossiers bevatten tips en inspiratie op verschillende thema's. Heb je een persoonlijke vraag of wil je meer weten? We staan je graag te woord. Neem contact op met je persoonlijk begeleider, kom naar een van onze inloopspreekuren of bel naar onze infolijn 088 - 88 99 888. 

Thema overzicht

Sport en Bewegen

Wil jij jezelf uitdagen met een extreme sport of zoek je laagdrempelige mogelijkheden om in beweging te blijven? Het is allemaal mogelijk als je blind of slechtziend bent. Hoe jij sport, is afhankelijk van hoe jij het ziet.

Lees meer

Thuis

Aankleden, ontbijten, lezen. Het kan uitdagend zijn als je slechtziend of blind bent. Laat je inspireren en maak het dagelijks leven thuis makkelijker. En lees over de mogelijkheden als zelfstandig thuis wonen niet langer gaat.

Lees meer

Oogverblindend Mooi

Met de Oogverblindend Mooi training van Bartiméus: meer zelfvertrouwen over hoe je zelf je kleding, styling en make-up kunt verzorgen.

Lees meer

Hobby's en Vrije Tijd

Praktische tips over hoe je hobby's en vrije tijd toegankelijk maakt voor mensen met een visuele beperking.

Lees meer
Deel deze pagina: