menu Sluit het hoofdmenu

Smiley voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg

De Smiley voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg is een kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte medische zorg. In samenwerking met Stichting Kind en Ziekenhuis heeft Bartiméus dit kwaliteitskeurmerk voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg ontwikkeld. Op 20 april 2016 is het kwaliteitskeurmerk gelanceerd door Hester Rippen, directeur van Stichting Kind en Ziekenhuis. Dit vond plaats tijdens de opening van het centrum Bartiméus Diagnostiek Visuele Aandoeningen. Op deze feestelijke gelegenheid werd de eerste Smiley voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg uitgereikt aan de directeur van Bartiméus, Jopie Nooren, en de projectleiders Florine Pilon en Heleen Veen, beiden orthoptist bij Bartiméus.

Kinderparticipatie en Smiley voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg

In 2012 is in het kader van optimale kindgerichte benadering bij Bartiméus het project Kinderparticipatie gestart. Doel van het project is te komen tot optimale kindgerichte medische zorg. Onderzoeken zijn vaak spannend voor kinderen hetgeen de onderzoeksresultaten kan beïnvloeden. Inmiddels zijn in de loop van het project diverse materialen ontwikkeld om uw kind op een zo optimaal mogelijke wijze voor te bereiden en te begeleiden tijdens het onderzoek. Denk hierbij aan voorbereidings- en beloningsmaterialen en meer.

Het project Kinderparticipatie is gericht op kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 tot 18 jaar die voor elektrofysiologisch, oogheelkundig, visueel functie of psychologisch onderzoek komen. Uit het project kinderparticipatie is een samenwerking ontstaan met de Stichting Kind en Ziekenhuis. In 2015 is begonnen met het opstellen van de drop-out criteria voor het verkrijgen van een Smiley voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg, een kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte medische zorg. Deze Smiley is een aanvulling op al eerder ontwikkelde Smileys, zie www.kindenzorg.nl. Het uiteindelijke doel van het project was in samenwerking met Stichting Kind en Ziekenhuis te komen tot de Smiley voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg. Deze hebben we inmiddels op 20 april 2016 feestelijk in ontvangst mogen nemen.

 

 

 

 

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met Florine Pilon (fpilon@bartimeus.nl) of Heleen Veen (hveen@bartimeus.nl).