menu Sluit het hoofdmenu

Kindgericht onderzoek bij Bartiméus

In het Diagnostisch Centrum van Bartiméus vindt gespecialiseerd onderzoek en diagnostiek op verwijzing plaats. Graag vertellen wij u wat meer over het aanstaande onderzoek waarvoor uw kind is verwezen naar Bartiméus.

Uitnodiging

Na aanmelding ontvangt u een uitnodigingsbrief voor het oogonderzoek van uw kind. Enkele praktische zaken;  parkeren is gratis op het terrein en het onderzoek vindt plaats in het gebouw ‘Atrium’. Bij binnenkomst kunt u plaats nemen in de kindvriendelijk ingerichte wachtkamer waar u wordt opgehaald voor het onderzoek. Er zijn faciliteiten om wat te eten en drinken.

Duur van een onderzoek

Een oogonderzoek duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de uitkomsten vindt er mogelijk aanvullend onderzoek plaats. Komt u voor een oogonderzoek gecombineerd met een electrofysiologisch onderzoek (E.R.G., V.E.P) dan duurt het onderzoek totaal ongeveer 3 uur.

Voorbereiding en voorlichting

Er zijn diverse mogelijkheden om uw kind voor te bereiden op het komende oogonderzoek. In de linkerkolom van deze pagina kunt u de folderOnderzoek van de ogen’ downloaden. Deze folder is bedoeld om u en uw kind te informeren en voor te bereiden op het oogonderzoek bij Bartiméus. Neem (samen) met uw kind ook een kijkje op de pagina 'hoi, kom je binnenkort voor oogonderzoek', hier kunt u samen met uw kind alvast lezen hoe een oogonderzoek verloopt.

Na afloop van het onderzoek

De bespreking van de resultaten vindt aansluitend op het onderzoek plaats, onder andere met de oogarts en orthoptist die het onderzoek hebben verricht. Na het oogonderzoek vindt ook een nabespreking plaats met gespecialiseerde medewerkers om te inventariseren waar behoeften aan advies en eventuele (hulp)vragen liggen.