menu Sluit het hoofdmenu

De toekomst is nu - technologie, trends en de mogelijkheden voor mensen met visuele verwerkingsproblematiek

Lezing van Paul de Nooij MA op het NAH-congres Bekijk het eens anders: visuele waarnemingsproblemen door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bekeken vanuit verschillende perspectieven.

Samenvatting

AR? VR? ML? AI? Misschien herkent u al een aantal afkortingen en weet u waar ze voor staan. Het zijn in dit geval afkortingen van de nieuwste technologieën. Niet zomaar tech maar tech waar ontzettend veel voor, door en aan ontwikkeld wordt. In mijn voordracht laat ik u zien wat de trends zijn in technologie, waar deze technologie in de toekomst voor ingezet kan worden, maar ook wat er nu al gebruikt wordt. Daarbij laat ik concrete voorbeelden zien van hoe we deze technologieën kunnen toepassen voor mensen met visuele verwerkingsproblematiek.

Over de spreker

Paul de Nooij (1983) is na zijn Master Nieuwe Media & Digitale Cultuur begonnen bij Bartiméus als adviseur computertoegankelijkheid. Sinds 2014 is hij projectleider bij het programma ICT4VIP (VIP = Visually Impaired People). ICT4VIP's kerntaak is het creëren van innovatieve technologie gerelateerde projecten waar de VIP en/of de dienstverlening van Bartiméus baat bij hebben. In dit programma komt zijn nieuwsgierige, creatieve en ondernemende inborst dus goed van pas. Op dit moment is Paul projectleider van een aantal projecten op het gebied van Oriëntatie & Mobiliteit en bouwt hij samen met de eindgebruiker aan de toekomst hiervan.

Meer informatie

Meer over dit congres leest u op www.bartimeus.nl/nahcongres