menu Sluit het hoofdmenu

Curriculum Vitae Jopie Nooren

Mevrouw Jopie Nooren (1961) is sinds 2013 voorzitter van de raad van bestuur van Bartiméus. In ruim honderd jaar tijd is Bartiméus uitgegroeid tot een expertise-organisatie die mensen met een visuele beperking ondersteunt zodat zij het leven kunnen leven dat bij hen past. Dat geldt ook voor de mensen die persoonlijk of professioneel bij mensen die slechtziend of blind zijn betrokken zijn.

Jopie Nooren: 'Portret Jopie NoorenWat ik bijzonder vind aan Bartiméus is dat er zoveel kennis en ervaring is op het gebied van het leven met een visuele beperking. Expertise die we verder willen ontwikkelen, toe willen passen in ons dagelijks werk, maar ook aan anderen en andere organisaties beschikbaar willen stellen. Het is belangrijk om onze professionaliteit te verbinden met de ervaringen die cliënten, verwanten en hun vertegenwoordigers meebrengen. Bartiméus is een mooie organisatie. En ik ben er trots op dat ik hier bestuurder van mag zijn.'

Bartiméus kent verschillende deelnemingen en samenwerkingsverbanden. Vanuit haar functie is Jopie aandeelhouder van Werkpad BV en lid van het bestuur van de Vereniging REA College Nederland. Daarnaast participeert Jopie in:
  • Vivis (Vereniging van Instellingen voor mensen met een visuele beperking), voorzitter;
  • Stichting InZicht, bestuurslid;
  • Stuurgroep Verbindend Vernieuwen (zintuiglijke gehandicaptensector), voorzitter;
  • Stichting ZG Expertise, bestuurslid;
  • Stichting Toegankelijke Samenleving, bestuurder;
  • Stichting Link4All, voorzitter;
  • Stichting Onderwijs Bartiméus, College van Bestuur.
 
Jopie Nooren is sinds 2015 senator in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Zij richt zich daar op de onderwerpen die vallen binnen Volksgezondheid, welzijn en sport, Onderwijs, Cultuur en wetenschap en Sociale zaken. 
 
Voordat Jopie bij Bartiméus kwam werken, was ze bestuurder in de gehandicaptenzorg. Daarvoor werkte ze bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
Voor haar aantreden als Eerste Kamerlid was zij toezichthouder bij onder andere Vilans, het Nederlands Gebarencentrum, Stichting Onbeperkt Sportief en verschillende andere maatschappelijke instellingen waaronder het Wilhelminaziekenhuis Assen, Centrum voor Dienstverlening in Rotterdam en GGZ Buitenamstel.