menu Sluit het hoofdmenu

Vragen van familie en verwanten

Kan ik op bezoek komen?  

Nee, helaas mag er niemand meer op bezoek komen. Het Henriette van Heemstra Huis in Ermelo is gesloten voor alle bezoek. Bij de andere woningen is bezoek alleen mogelijk als het echt noodzakelijk is. Hier leest u er meer over   

Wat als ik toch op bezoek wil?

Alle bewoners moeten zoveel mogelijk thuis blijven om de kans op besmetting te beperken. Hoe vervelend ook, we vragen ook het op bezoek gaan zoveel mogelijk te beperken. Als dat toch wenst is, gelden de volgende afspraken om de kans op besmetting te verkleinen:  

  • Meld minimaal een dag van tevoren als een bewoner wordt opgehaald; 
  • De verwant draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en continuïteit van zorg en begeleiding en voor de medische zorg (via de huisartsenpost) en de toediening van medicatie; 
  • Terugbrengen kan alleen op vaste momenten;  
  • Bij terugkomst is er een gezondheidscontrole op locatie. 

Neem contact op met de begeleiding als dit aan de orde is. Samen nemen we alle afspraken door en leggen we die vast. 

Hoe kan ik contact houden met mijn kind of familielid?

Contact houden kan via de telefoon of via beeldbellen. Omdat het Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo gesloten is, hebben we hier een speciale oplossing bedacht. Bij de ingang staat een kast waar u kaarten, cadeautjes en andere zaken in kunt zetten. U kunt dit doen tussen 11.30 en 12.30 uur 20.00 en 21.00 uur. Neem telefonisch contact op met de groep als u een pakketje achterlaat, zodat de medewerkers het eruit kunnen halen. 

Kan mijn kind of familielid helemaal niet meer naar buiten?

Even naar buiten is ook belangrijk. Om voor bewoners een fijne buitenruimte te organiseren is rondom het Henriëtte van Heemstra Huis een afgeschermde binnentuin gecreëerd. Bewoners kunnen hier met onze medewerkers naar buiten wanneer zij dat wensen. 

Mag ik mijn kind of familielid mee naar huis nemen? 

Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven. Hoe vervelend ook, we vragen ook het op bezoek gaan zoveel mogelijk te beperken. Als dat toch gewenst is, gelden afspraken om de kans op besmetting te verkleinen. Deze afspraken leest u hier

Blijft de dagbesteding open? 

De dagbestedingslocaties zijn voor een groot deel gesloten. De dagactiviteiten vinden nu met maatwerk plaats op de woning.  

Heeft u andere vragen?

We vullen deze pagina zo snel mogelijk aan met nieuwe informatie. U kunt uiteraard ook contact opnemen met uw aanspreekpunt bij Bartiméus. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, ontvangt u zo snel mogelijk ook direct informatie.