menu Sluit het hoofdmenu

Corona aanpak Van Heemstrahuis Ermelo

Bartiméus weet zich verantwoordelijk voor de zorg aan alle cliënten én voor de gezondheid van haar medewerkers. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus heeft de Rijksoverheid maatregelen genomen om oudere bewoners in de verpleeghuizen te beschermen.

Maatregelen

  • In lijn met deze maatregel is het Henriëtte van Heemstra Huis gesloten voor alle bezoek én voor overige externen;
  • Het is ook niet meer mogelijk om bewoners bij de deur op te halen, met hen te gaan wandelen of hen mee te nemen naar een andere locatie.

Ondersteuning 

  • De dagbesteding van de bewoners wordt door de verzorgenden gewoon op de groep georganiseerd;
  • Contact met bewoners kan gelukkig via de telefoon of via beeldbellen;
  • Even naar buiten is ook belangrijk. Om voor bewoners een fijne buitenruimte te organiseren is rondom het Henriëtte van Heemstra Huis een afgeschermde binnentuin gecreëerd. Bewoners kunnen hier met onze medewerkers naar buiten wanneer zij dat wensen.

kast voor ingang voor bloemen en andere attentiesHart onder de riem

Wij maken het daarnaast mogelijk om kaarten, cadeautjes en andere zaken bij bewoners te brengen. Bij de ingang van het Henriëtte van Heemstra Huis staat een speciaal daarvoor ingerichte kast.

Tussen 11.30 en 12.30 uur en tussen 20.00 en 21.00 uur kunnnen in deze kast pakketjes worden geplaatst. Bezorgers wordt verzocht dit af te stemmen met de betreffende woongroep.
  
Wij begrijpen dat dit een heel ingrijpende maatregel is voor bewoners en verwanten. Met elkaar moeten wij deze bijzondere en moeilijke periode door zien te komen. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.

trots op jullie staat er in krijt op de stoep bij bartimeus in ermelo