menu Sluit het hoofdmenu

Maatregelen woningen

Wij treffen op al onze woningen die maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarvoor volgen wij de landelijke en regionale richtlijnen en de richtlijnen in de gehandicaptenzorg. Alle maatregelen zijn erop gericht om de kans op besmetting bij mensen die extra kwetsbaar zijn tot een minimum te beperken.  Met ingang van 15 januari 2021 gelden onderstaande maatregelen.

Woonlocaties toegankelijk

Terreinen van Bartiméus zijn toegankelijk. Wel vragen we iedereen de landelijke coronamaatregelen te volgen.

Bezoek op de woning

Net als iedereen in Nederland, mogen onze bewoners 4 personen per dag op bezoek ontvangen. 

Bezoek vindt zoveel mogelijk op de eigen kamer plaats. Als dit echt niet mogelijk is, kan in overleg met de woning naar een andere oplossing worden gezocht.

Buiten op het terrein geldt een maximum groepsgrootte van 4 personen. Mensen die op één adres wonen zijn hiervan uitgezonderd.

Houd u bij een bezoek rekening met:

  • Bezoek is altijd op afspraak. Bezoekers maken minimaal 24 uur van tevoren een afspraak met de begeleiding. Zo kan de begeleiding hier rekening mee houden bij de planning en zorgen voor voldoende afstand tussen bezoekers.
  • Binnen de woning vragen we bezoekers om een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. 
  • Bezoek kan doorgaan als bewoner en bezoekers geen corona-gerelateerde klachten hebben. 
  • Komt u op bezoek, registreer u dan via de QR code die te vinden is bij de ingang van elke locatie. Het is ook mogelijk dit schriftelijk te doen. 
  • Leveranciers vragen we om zich te melden bij de receptie. Zo kunnen we het aantal loopbewegingen en contacten in de directe omgeving van bewoners beperken.

Contactberoepen

Bezoeken van niet-medische contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs, kunnen doorgaan. Externe zorgverleners maken een afspraak via de woonbegeleider.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van harte welkom om te ondersteunen bij (vrijetijds)activiteiten. De coördinator vrijwilligers houdt iedereen op de hoogte.

Mondkapjes

Medewerkers, bezoekers en vrijwilligers dragen altijd een medisch mondkapje, dus niet meer alleen binnen 1,5 meter. Er zijn een paar uitzonderingen:

  • Buiten hoeft het mondkapje niet op.
  • Vaste knuffelcontacten van bewoners hoeven het mondkapje niet op als ze binnen de 1,5 meter van deze bewoner zijn.

Zorgmedewerkers gebruiken PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) bij ADL-handelingen. Het gaat hierbij om persoonlijke verzorging zoals douchen en aankleden, eetsituaties en medische handelingen. 

Logeren

Als een bewoner uit Doorn, Zeist of Driebergen 'uit logeren' gaat, maken we hier afspraken over met de ouder/vertegenwoordiger.  Alles over logeren leest u dit artikel

Heeft u vragen?

Wij vragen uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Op dit moment doen wij er alles aan om onze bewoners en medewerkers, daar waar wij dat kunnen, te beschermen tegen het coronavirus. We begrijpen dat dit voor verwanten en familieleden lastig kan zijn. Heeft u vragen of opmerkingen? Maak deze bespreekbaar met de medewerkers op de woningen. Of bel onze adviseurs via het algemene informatienummer 088 - 88 99 888, bereikbaar van 08.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur.

Nieuws