menu Sluit het hoofdmenu

Maatregelen onderzoek en behandeling

Bartiméus herstart vanaf maandag 25 mei geleidelijk de reguliere dienstverlening in oogheelkundig onderzoek en ambulante ondersteuning. Dat betekent dat afspraken voor behandeling en ondersteuning weer fysiek kunnen plaatsvinden. De Bartiméuslocaties gaan dan ook weer open. Om dit veilig en verantwoord te doen, treffen we natuurlijk de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen.

Lees hier meer over onze informatiespreekuren op onze locaties en bij ziekenhuizen in het hele land.

Bij alle afspraken voor behandeling en ondersteuning thuis of op onze locaties volgen we de richtlijnen van de regering en het RIVM:  

  • Alle cliënten kunnen benodigde behandeling of ondersteuning krijgen, waar mogelijk op afstand. Als behandeling of ondersteuning op afstand niet mogelijk is, dan kan dit op een locatie of in de thuissituatie van de cliënt. 
  • We zien op locatie of thuis uitsluitend cliënten zonder coronagerelateerde klachten. Hiervoor checken we vooraf of er COVID-19 symptomen zijn.
  • Op de locaties treffen we maatregelen om de 1,5 meter afstand te waarborgen. We brengen looproutes aan en er is desinfecterende handgel aanwezig.
  •  Als afspraken op kortere afstand plaatsvinden, weten onze medewerkers hoe ze de risico’s moeten inschatten en hoe ze cliënten op een verantwoorde manier kunnen helpen. 

Check op COVID-19-symptomen 

Voor iedere afspraak op een van onze locaties of bij cliënten thuis, nemen onze medewerkers met cliënten een vragenlijst door om te checken of zij COVID-19-symptomen hebben. Dit gebeurt bij het bevestigen van de afspraak en binnen 24 uur voor de afspraak nogmaals. Als uit de antwoorden blijkt dat er geen symptomen zijn dan kan de afspraak doorgaan. Zijn er wel klachten, dan verplaatsen we de afspraak.  

Maatregelen op onze locaties 

Vanaf 25 mei gaan de locaties weer open. Hier vinden alleen afspraken plaats die niet op afstand kunnen. We treffen hier alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Ook plannen we de afspraken zo dat er zo min mogelijk mensen tegelijk op de locatie aanwezig zijn, en dat er tussen de afspraken voldoende tijd is om de ruimtes te desinfecteren. 

Bartiméus neemt contact op 

Bartimeus neemt contact op met alle cliënten van wie door corona afspraken zijn afgezegd. Wij informeren hen dan over de afspraken en regels voor de betreffende locatie. Wij doen ons uiterste best om uw afspraak zo snel mogelijk te herplannen. Wij vragen uw begrip en geduld voor deze omvangrijke planning van afspraken sinds 16 maart jl. Helaas kunnen wij u nu geen indicatie geven wanneer u gebeld wordt voor een nieuwe afspraak. 

Meer weten 

Neemt u voor vragen of informatie over onze dienstverlening contact op met uw begeleider of bel met onze adviseurs via het algemene informatienummer 088 - 88 99 888. Zij zijn bereikbaar van 08.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur. 

U kunt uw vraag ook stellen via bijgaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.