menu Sluit het hoofdmenu

Week van de Toegankelijkheid 'Aan Tafel!'

geplaatst op Week van de Toegankelijkheid 2016

Vandaag start de jaarlijks terugkerende Week van de Toegankelijkheid met activiteiten in het hele land. Het thema is 'Aan Tafel! Voor toegankelijke en gastvrije horeca'. Op meer dan vijftig plekken in het land zijn activiteiten samen met lokale gehandicapten- en patiëntenorganisaties, horeca en gemeenten. Wat is er bij u in de buurt te doen? Wilt u meedoen?

Welke activiteiten vinden er deze week plaats? Kijk op de speciale website.

VN-verdrag en horeca

In de Handreiking Aan tafel! van de Week van de Toegankelijkheid staat uitgebreide informatie over toegankelijkheid en horeca, met concrete suggesties wat belangenbehartigers, patiëntenorganisaties, de horeca en de gemeente kunnen doen.
Zo besteedt de handreiking ook aandacht aan het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Uit dit verdrag vloeit voort dat bijvoorbeeld cafés en restaurants waar nodig en stap-voor-stap aanpassingen doen om toegankelijker te worden. Download de Handreiking Aan tafel! (PDF).

De Week van de Toegankelijkheid wordt georganiseerd door Ieder(in), Oogvereniging, Hoormij en wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.