menu Sluit het hoofdmenu

Webbox2 uitproberen bij Bartiméus in Ermelo

geplaatst op Webbox2 voor slechtziende of blinde mensen

Belangstellenden voor de Webbox2 kunnen het apparaat uitproberen tijdens het wekelijkse inloopspreekuur bij Bartiméus in Ermelo. De Webbox is in bruikleen gegeven door Solutions Radio. "We zijn hier erg blij mee, want dat betekent dat we demonstraties kunnen geven aan blinde of slechtziende mensen. Het is een compact apparaat waarmee je gesproken leesmateriaal op basis van een abonnement kunt beluisteren. En heel makkelijk te bedienen," aldus Alies Kamphorst, werkzaam bij het Bartiméus Servicepunt.

Bezoekers op het inloopspreekuur in Ermelo kunnen zich sinds 1 september jl. laten informeren over de mogelijkheden van de Webbox2 en geheel vrijblijvend een demonstratie krijgen van het online-apparaat. Zonder een computer of computerkennis is toegang tot gesproken informatie op het internet mogelijk. Een standaard internet aansluiting (vast of draadloos) is al voldoende om binnen enkele seconden naar onder andere een gesproken boek, krant of tijdschrift of uw favoriete radiozender te luisteren! Veel kranten zijn onderverdeeld in diverse regio's en/of rubrieken, die afzonderlijk kunnen worden beluisterd. Bovendien krijgt de gebruiker alleen titels uit de eigen regio te horen. Ook bekende nieuwssites als nos.nl en nu.nl zijn makkelijk met de Webbox2 te beluisteren.

De Webbox is ontwikkeld door Solutions Radio BV in Delft. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het ontsluiten van audio of gesproken informatie voor gesloten gebruikersgroepen. Kijk voor meer informatie op www.solutionsradio.nl

Servicepunt

Het Bartiméus Servicepunt in Ermelo is wekelijks geopend op dinsdagmiddag van 13.00 - 15.00 uur. Het Servicepunt biedt een gevarieerd en actueel aanbod van de meest gebruikte dagelijkse hulpmiddelen van onder andere de firma's Slechtziend.nl en Worldwide Vision. De meeste hulpmiddelen kunnen direct worden gekocht en meegenomen. Professionals van Bartiméus kunnen adviseren over de vele mogelijkheden om met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk te leven. Wees welkom!