menu Sluit het hoofdmenu

Warme Winter Week: een feestje voor cliënten

geplaatst op Schaatsen tijdens de Warme Winter Week van Bartiméus

Sport verbindt mensen. En sporten en bewegen doen de bewoners en cliënten in Doorn maar al te graag in het multifunctioneel (sport)centrum De Bies bij Bartiméus in Doorn. Sport, zwemmen, beweging, dagbesteding en therapie komen hier samen. De Bies bestaat 5 jaar en om die reden houden we van 27 januari tot 3 februari een 'Warme Winter Week' speciaal voor cliënten en hun naasten. Een week met leuke, bijzondere en innovatieve activiteiten. Een feestje dus!

We zetten bij Bartiméus alles op alles om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking in combinatie met een meervoudige beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past  - Maaike Meerlo, FabLab.

Cliënten krijgen bij Bartiméus alle persoonlijke aandacht die ze vanwege hun meervoudige beperking nodig hebben. Maaike Meerlo, werkzaam bij het Bartiméus FabLab: ‘Via audio en digitale mogelijkheden ontstaan er aanvullend gelukkig steeds meer kansen om het contact met de cliënt te intensiveren, denk aan ehealth. We hebben daarom aan onze collega’s en teams binnen Bartiméus gevraagd om een Warme Winter Wens in te spreken voor de cliënt(en)’.

Ik wens jou…

Rode knop voor Warme winterwensen Via een speciale rode knop kunnen cliënten de Warme Winter Wens-boodschappen van Bartiméus medewerkers beluisteren in Dorpshuis Roos. Dé centrale ontmoetingsplek voor cliënten, bezoekers en medewerkers.

Maaike vertelt enthousiast verder: ‘We zetten bij Bartiméus alles op alles om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking in combinatie met een meervoudige beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. En het inzetten van (nieuwe of bestaande) technologieën kan hieraan een positieve bijdrage geven. Zo ook het inspreken van de Warme Wensen voor cliënten.

Benieuwd naar andere, mooie voorbeelden van technologische oplossingen? Neem dan beslist een kijkje in ons dossier Innovatie & Technologie op onze website!’

In beweging met beacons

Bij mensen met een visuele-en verstandelijke beperking is zelfstandig wandelen en in beweging komen best een hele uitdaging. Om cliënten meer te laten bewegen zet Bartiméus op haar terreinen in Doorn en Zeist beacontechnologie in (een beacon is een draadloos apparaatje dat signalen uitzendt naar zijn omgeving via bluetooth).

‘Speciaal voor de Bartiméus Warme Winter Week maakten we een winterwandeling met de toepassing AudioToGo. Het is een interactieve en activerende activiteit waarbij cliënten gaan wandelen en onderweg naar een verhaal luisteren en allerlei bewegingsactiviteiten doen. Elk lichaamsdeel komt aan bod; armen, benen, voeten et cetera. Zo wordt bewegen niet alleen leuker, maar kunnen de cliënten ook net iets zelfstandiger aan de slag. Juist voor mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking is dit een zeer geschikte manier om in beweging te komen!’

Een warme greep uit alle Warme Winter activiteiten

  • IJsbaan/schaatsen met koek en zopie;
  • De Bies winterspelen;
  • Winterwandeling, met geluiden, bewegen en beleven;
  • Frietje en snacken bij Franklin;
  • Live uitzendingen met Radio Bartje vanuit de studio in De Bies. De DJ's verzorgen de muzikale omlijsting tijdens de winterweek;
  • Optreden Shantykoor ‘Tussen Rijn en Lek’ uit Wijk Bij Duurstede.

Meer info

Voor algemene informatie en vragen over de activiteiten in de Warme Winter Week kunt u mailen naar de afdeling Vrije Tiid via vrijetijd@bartimeus.nl of bel met Bartiméus medewerker Harm Lammers, mobiel 06 - 429 693 23.