menu Sluit het hoofdmenu

Voel- en Beleefdag over Zilver

geplaatst op Mooi gedekte tafel in kerstsfeer

Op zaterdag 15 december organiseert Bartiméus in Zeist een Voel- en beleefdag in samenwerking met Stichting De Zilver-Kamer. Op deze dag horen we van alles over wat zilver is, over keurmerken, over zilver poetsen, over waar zilver voor wordt gebruikt, over een 'goed gedekte tafel' en nog veel meer. Alle onderdelen zijn deze dag toonbaar en voelbaar. Mooie gelegenheid om dan alvast wat handige kersttips op te doen over de do's van een mooie gedekte dinertafel.

De aanwezige zilversmid laat horen hoe je komt tot het maken van een bonbonschaaltje, een lepel en een vork uit een plaat metaal. Ook kunnen de pronkjuwelen van Stichting De Zilver-Kamer bewonderd worden: de gerestaureerde ambtsketen van Zeist (1853), de zwaar bewerkte zilveren schaal geschonken door de inwoners van Zeist aan burgemeester Van Bern (1850), de meest uitgebreide verzilverde cassette en meer.

Daarnaast is er een zilverspecialist aanwezig. Belangstellenden mogen zilveren of verzilverde voorwerpen meebrengen om ze te laten waarderen.

Kijk voor meer info en aanmelden op deze site.