menu Sluit het hoofdmenu

Testdag OrCam MyEye bij Bartiméus in Deventer (VOL)

geplaatst op Vrouw leest boek met OrCam My Eye hulpmiddel

De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel - in de vorm van een mini-camera - voor mensen die slechtziend of blind zijn. De MyEye kan teksten lezen en zelfs gezichten en voorwerpen herkennen. Test nu zelf of de MyEye iets voor u kan betekenen. Dit kan tijdens de roadshow die Bartiméus op woensdag 17 januari 2018 in Deventer organiseert. Vanwege de persoonlijke aandacht die we iedereen willen geven, is er plek voor max. 32 deelnemers, dus meld u snel aan!

De MyEye is een intelligente camera die op een poot van een bril wordt geklikt. Het apparaatje leest - als je ze aanwijst - teksten in je omgeving voor: straatnaamborden, etiketten, verpakkingen en teksten in kranten, tijdschriften en beeldschermen. Ook herkent de MyEye - indien geprogrammeerd - gezichten van bekenden en van voorwerpen, zoals bankbiljetten en je bankpas. 

De MyEye is eind september gelanceerd in NL, is vernieuwend en daarom ook enthousiast ontvangen. De MyEye is nu ook verkrijgbaar.

Roadshows

Bartiméus houdt de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Daarom wil Bartiméus mensen die blind zijn of slechter gaan zien de gelegenheid geven uit te proberen of het apparaatje iets voor hen is. Misschien gebruikt u nu een loep om de krant nog te kunnen lezen. Of u heeft een beroerte gehad, waardoor u moeilijker kunt lezen.

Expertise inzetten

Als expertisecentrum willen we mensen met een visuele beperking in aanraking brengen met de nieuwste handige 'snufjes' en hulpmiddelen. Daarom houden we op woensdag 17 januari van 13.00 - 17.00 uur een roadshow. Dan wordt de MyEye gedemonstreerd en uitgelegd en kunnen bezoekers vragen stellen en de MyEye zelf uitproberen. Per deelnemer wordt 15 minuten gereserveerd voor persoonlijke uitleg, waarbij de medewerker van Bartiméus ook advies geeft. De roadshow wordt gehouden op de locatie van Bartiméus aan de mr. H.F. de Boerlaan 38a (3e etage)in Deventer.

Belangstellenden voor de roadshow in Deventer kunnen zich aanmelden via het online aanmeldformulier op deze website. Maximaal 32 deelnemers (vol = vol). Toegang gratis!

De volgende roadshow staat gepland op:

  • donderdag 25 januari 2018 bij Bartiméus in Den Haag (tijdstip nog onbekend).

Ook voor deze datum kunt u zich nu al via het online aanmeldingsformulier aanmelden!

TIP: U kunt de OrCam roadshow ook combineren met de infomiddag Mobiele telefonie die gelijktijdig plaatsvindt bij Bartiméus in Deventer. Meer info vindt u onder Agenda op deze site.

Annemiek test de OrCam MyEye

Annemiek van Munster test bij Ergra Low Vision de OrCam MyEye. En wat vindt ze van het nieuwe hulpmiddel voor slechtziende en blinde mensen?