menu Sluit het hoofdmenu

Testdag OrCam MyEye bij Bartiméus in Deventer

geplaatst op Orcam MyEye: hulpmiddel voor mensen die slechtziend of blind zijn

De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel - in de vorm van een mini-camera - voor mensen die slechtziend of blind zijn. De MyEye kan teksten lezen en gezichten en voorwerpen herkennen. Test nu zelf of de MyEye iets voor u kan betekenen. Dit kan tijdens de tweede roadshow die Bartiméus op woensdag 17 januari 2018 in Deventer organiseert. Er zijn vanwege het persoonlijke contact met alle deelnemers, maximaal 20 plekken beschikbaar. Meld u daarom snel aan!

De MyEye is een intelligente camera die op een poot van een bril wordt geklikt. Het apparaatje leest - als je ze aanwijst - teksten in je omgeving voor: straatnaamborden, etiketten, verpakkingen en teksten in kranten, tijdschriften en beeldschermen. Ook herkent de MyEye - indien geprogrammeerd - gezichten van bekenden en van voorwerpen, zoals bankbiljetten en je bankpas. 

De MyEye is eind september gelanceerd in NL, is vernieuwend en daarom ook enthousiast ontvangen. De MyEye is nu ook verkrijgbaar. 

Roadshows

Bartiméus houdt de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Daarom wil Bartiméus mensen die blind zijn of slechter gaan zien de gelegenheid geven uit te proberen of het apparaatje iets voor hen is. Misschien gebruikt u nu een loep om de krant nog te kunnen lezen. Of u heeft een beroerte gehad, waardoor u moeilijker kunt lezen. 

Expertise inzetten

Als expertisecentrum willen we mensen met een visuele beperking in aanraking brengen met de nieuwste handige 'snufjes' en hulpmiddelen. Daarom houden we op woensdag 17 januari van 13.00 - 16.00 uur een roadshow. Dan wordt de MyEye gedemonstreerd en uitgelegd en kunnen bezoekers vragen stellen en de MyEye zelf uitproberen. De medewerkers van Bartiméus geven daarbij ook advies. Deze roadshow wordt gehouden op de locatie van Bartiméus aan de mr. H.F. de Boerlaan 38a (3e etage) in Deventer.

Belangstellenden voor de roadshow in Deventer kunnen zich aanmelden via het online aanmeldformulier op deze website. Maximaal 20 deelnemers (vol = vol). Toegang gratis!

De volgend roadshow staan gepland op:

  • donderdag 25 januari 2018 bij Bartiméus in Den Haag (tijdstip nog onbekend).

Ook voor deze datum kunt u zich nu al via het online aanmeldingsformulier aanmelden!

Annemiek test de OrCam MyEye

Annemiek van Munster test bij Ergra Low Vision de OrCam MyEye. En wat vindt ze van het nieuwe hulpmiddel voor slechtziende en blinde mensen?

OrCam geeft blinden en slechtzienden visie

Met innovatieve mini-camera MyEye kun je post lezen, gezichten herkennen, bustijden checken of een recept volgen