menu Sluit het hoofdmenu

Samenwerking Bartiméus en Medipoint uitgebreid naar Winschoten

geplaatst op Voorkant Medipoint winkel in Winschoten

De samenwerking tussen Bartiméus en Medipoint is wegens succes verlengd en uitgebreid naar de Medipoint winkel in Winschoten. Belangstellenden kunnen tijdens inloopspreekuren in winkels van Medipoint terecht met vragen over slecht(er)zien, zelfredzaamheid, mogelijke (oog)onderzoeken, advies en vergoedingen. Bartiméus wil met deze samenwerking een bijdrage leveren aan een goed leven voor mensen die blind of slechtziend zijn. Piet Strijker: 'Hopelijk mogen we weer veel hulpvragen beantwoorden.'

Het doel achter de samenwerking is om mensen met een visuele beperking meer te bieden in de winkels van Medipoint dan alleen hulpmiddelen. Daarom kunnen sinds januari 2017 belangstellenden tijdens inloopspreekuren bij een professional van Bartiméus terecht voor informatie over slechtziendheid in combinatie met handige hulpmiddelen en advies dat is afgestemd op de persoonlijke situatie.

Het is mooi werk om mensen met een visuele beperking verder op weg te helpen, zodat ze het leven kunnen leiden zoals zij dat willen (Piet Strijker, ambulant woonbegeleider bij Bartiméus Noord en Oost)

Vincent Steenbergen van Medipoint: 'Wij vinden het geweldig dat we onze service hebben kunnen uitbreiden door onze winkelklanten dit te bieden'. De samenwerking bevalt van beide kanten goed en daarom kunnen mensen ook dit jaar nog bij diverse winkels van Medipoint terecht voor advies en ondersteuning. Piet Strijker: 'Fantastisch dat we op deze manier mensen dicht bij hun woonplaats kunnen blijven helpen'. We brengen graag onze kennis en expertise over mogelijkheden over aan mensen met minder visus zodat zij uiteindelijk hun dagelijkse bezigheden makkelijker kunnen doen.'

Gratis spreekuren

Heeft u een vraag en wilt u een persoonlijk advies, dan kunt u in de provincie Groningen langskomen in Assen, Coevorden, en vanaf volgende week ook in Winschoten. Het eerstvolgende spreekuur in Winschoten is op dinsdag 3 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Venne 114. Een overzicht van alle data en tijdstippen in Noord-Nederland is te vinden op deze website.

De Bartiméus spreekuren zijn gratis. Heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met de Bartiméus infolijn: 088 - 88 99 888.

Meer informatie over Medipoint kunt u vinden op medipoint.nl.