menu Sluit het hoofdmenu

Ruiken en voelen in Passiflorahoeve Harskamp

geplaatst op Vlinder Passiflorahoeve

Mensen met een visuele beperking hebben zaterdag 27 augustus mét begeleider gratis toegang tot de Vlindertuin van Passiflorahoeve in Harskamp. Dit is de tweede keer dat de Vlindertuin haar deuren opent voor slechtziende en blinde belangstellenden. In vlindertuinen fladderen de ruim 90 soorten dag- en nachtvlinders heerlijk rond en snoepen ze van de nectar van de aanwezige planten en van het fruit dat ze krijgen. U loopt tussen de vlinders door.

Mensen met een visusbeperking maken op een andere wijze gebruik van de zintuigen dan mensen die zien. Daarom is het programma voor deze dag zo aangepast dat het een leuk en boeiend bezoek wordt voor mensen die niet of minder goed kunnen zien. Eigenaar en beheerder Piet Moerman gaat mee als begeleider en zal tijdens een persoonlijke rondleiding veel vertellen en vragen beantwoorden.

Horen, ruiken en voelen

Elke soort vlinders heeft weer een andere soort plant of bloem nodig om te kunnen leven. Deze planten kweken ze op de Passiflorahoeve. De bloeiende planten hebben allemaal een sterke geur en voelen anders. Een presentatiefilm geeft uitleg over alles wat er gebeurt op de Passiflorahoeve. Daarna gaan de deelnemers in het veld de verschillende insecten horen die druk bezig zijn met het verzamelen van nectar.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden via info@passiflorahoeve.nl. De eerste 25 aanmeldingen krijgen gratis toegang voor zichzelf en hun begeleider. Parkeren is gratis. Bij aanvang, om 10.30 uur, bij de receptie krijgt elke deelnemer een consumptiebon. Na een korte introductie zal de beheerder de groep begeleiden tijdens de rondwandeling door de Passiflorahoeve.

Logo PassiflorahoeveAdres en contact

Oud Willigerweg 1, (6732 GB) Harskamp
Contactpersonen: Piet en Heintje Moerman
Telefoon: 0318 - 457 411
www.passiflorahoeve.nl