menu Sluit het hoofdmenu

Rondleiding in een oog

geplaatst op Grote oogbol van Oogfonds

Altijd al een oog van binnen willen bekijken? Het opblaasbare oog maakt dat mogelijk. De vijf meter grote oogbol van het Oogfonds staat sinds maandag jl. in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Met deze primeur biedt het ziekenhuis haar gasten de mogelijkheid het oog letterlijk te bezoeken. Deze hele week staat in het teken van het oog. Iedereen met vragen over zien en niet-zien kan in het ziekenhuis terecht. Ook Bartiméus levert een bijdrage aan deze week.

Met het opblaasbare oog wil het Oogfonds het publiek informeren over oogziektes en de alarmsignalen die daaraan voorafgaan. Patiënten en bezoekers kunnen er in wandelen en zien hoe het oog er van binnen uitziet. Daarnaast zijn in het oog diverse oogziektes in beeld gebracht. Het oog staat in de hal van het ziekenhuis en is onderdeel van de week van het oog die het ziekenhuis organiseert, met onder andere extra voorlichting, een informatieavond en een informatiestand waar gasten terecht kunnen met hun vragen.

Ziekenhuis Rivierenland is de eerste plek waar de oogbol een week lang te zien is. Ziekenhuisbestuurder Paul Verploegen en Oogfonds-directeur Edith Mulder openden het oog eerder deze week.

Bijdrage Bartiméus

Bartiméus geeft morgen, donderdagavond 1 september, voorlichting en een lezing in het ziekenhuis over zelfstandig leven met een visuele beperking. Voor vragen kunt u terecht in onze stand.

Meer info over de bijeenkomst van morgenavond vindt u op onze website.