menu Sluit het hoofdmenu

PEP-dag: "een goede ‘eyeopener"

geplaatst op  PEP-kandidaten jonge meiden Bartiméus VSO

In juni jl. kregen de schoolverlaters van de T-afdeling van VSO Bartiméus een PEP-dag aangeboden. PEP staat voor Persoonlijke Effectieve Presentatie. Het is een pilot project. Op 2 juni was het een dag voor de heren met een eigen programma. Op 23 juni was de dag voor de dames met ook voor hen weer een ander programma. ​Een korte impressie hierover leest u in de volgende reacties.

Ook de heren hebben een PEP-dag achter de rug. Deelnemer Bram Lieftick: "Net als de dames kregen wij ook een advies op maat over kleding en een kaartje met daarop een kleurenadvies. In de middag kregen we een uitleg over de houding. Zo kregen we te horen dat je bij een sollicitatiegesprek altijd een open houding moet hebben (dat staat socialer). En kregen we te horen dat je voeten altijd in de richting moeten staan waarin je praat. Dit is vooral handig als je met twee dingen tegelijk bezig bent. Als je voeten richting de gesprekspartner staan, ben je net iets meer gericht op het gesprek. Ik heb er zeer van genoten, en ook van geleerd. Met zo'n kleurenkaartje hoef je niemand meer mee te nemen naar de kledingwinkel om juiste kleurcombinaties uit te zoeken, maar ligt die keuzevrijheid meer bij jou."

In geuren en kleuren

Morena Lam, deelnemer: "Als je slecht ziet is het soms moeilijk jezelf op te maken. Je kunt ten slotte niet goed zien of de make-up bij je past en of het er goed op zit. Echter, op donderdag 23 juni kwamen er specialisten bij ons op school die daar verandering in brachten. Tijdens deze zogeheten PEP-dag kregen we lessen in non-visueel opmaken, stijladvies in onze kleding en kleuradvies. Deze dag werd ons aangeboden door Bartiméus.
's Ochtends werd onze vrouwelijke kant naar boven gehaald met behulp van een hoop crèmepjes en poedertjes. We reinigden eerst grondig ons gezicht, waarna we de make-up konden aanbrengen. We hebben alles geleerd: van mascara tot rouge. Ook hebben we één voor één model gestaan. Een leuk toeval was het, dat we ons zo grondig opmaakten vlak voor het schoolfeest, dat diezelfde dag plaatsvond.
In de middag kregen we kledingadvies. We kregen aan de hand van de kleuren die bij ons pasten een kleurenkaartje. Ook werd ons figuur geanalyseerd. We kregen kledingtips die ons later vast wel van pas zouden kunnen komen. Eén voor één waren we aan de beurt en kregen we eerst een uitgebreide kleurenanalyse en daarna een stijlanalyse, gegeven door een professionele styliste. Kort gezegd: er werd ons in geuren en vooral kleuren verteld hoe we ons het beste zouden kunnen presenteren tijdens belangrijke gelegenheden bijvoorbeeld. Het was erg leuk en vooral een goede ‘eyeopener’!

Meer info over PEP vindt u op deze website.