menu Sluit het hoofdmenu

Nieuw sportprogramma in Deventer

geplaatst op Sporten met BART

Op woensdag 3 januari 2018 start bij sportvereniging Helios in Deventer het nieuwe sportprogramma BART. Het programma bestaat uit sportlessen speciaal bedoeld voor inwoners van Deventer en omgeving die slechtziend of blind zijn en ouder dan 50 jaar. Aanmelden voor BART is nog mogelijk.

De naam BART is een afkorting voor Blijf Altijd Regelmatig Trainen. Regelmatig bewegen bevordert je gezondheid en je zelfredzaamheid. Ook verlaagt het de kans op botbreuken en lichamelijke beperkingen bij het ouder worden. De deelnemers werken daarom iedere week onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur anderhalf uur aan hun conditie, balans en kracht. Bartiméus trainde de instructeur, zodat deze voorbereid is op het begeleiden van mensen met een visuele beperking. Tijdens de bijeenkomsten staat naast het bewegen ook de ontmoeting van de andere deelnemers centraal. Met dit initiatief willen Sportvereniging Helios en Zorggroep Solis, met ondersteuning van de gemeente Deventer en Bartiméus, de drempel verlagen om te gaan sporten.

'Foto KimIk hoop nieuwe mensen te ontmoeten'

Kim woont in Deventer en start op 3 januari met BART. In het verleden heeft Kim gezwommen en deelgenomen aan reguliere gymlessen voor ouderen. 'Ik heb me aangemeld voor het sportprogramma BART, omdat ik graag actiever en in een hoger tempo wil sporten. Ik ben afgelopen jaar verhuisd naar Deventer dus ik hoop bij deze sportlessen gelijk ook nieuwe mensen te leren kennen.'

Aanmelden

De sportlessen vinden wekelijks plaats op woensdag van 10.30 tot 12.00 uur bij Sportvereniging Helios op de Corrie Tendeloostraat. Voor deelname geldt een eigen bijdrage van € 7,50 per maand. Aanmelden kan telefonisch via de Infolijn van Bartiméus, telefoon 088 - 88 99 888 (van 8.30 tot 17.00 uur).

Over Bartiméus

Bartiméus is de expertiseorganisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn en hun persoonlijke of professionele omgeving. Bartiméus wil dat iedereen met een visuele beperking het leven kan leiden wat bij hen past. Minder zien of niet kunnen zien beïnvloedt het gehele leven. Bartiméus zoekt samen naar mogelijkheden en ondersteund naar behoefte. Op het gebied van bijvoorbeeld wonen, onderwijs, werken, training, begeleiding of het stellen van een diagnose. Kijk voor meer informatie over sporten met een visuele beperking op bartimeus.nl/sport

Sportprogramma BART