menu Sluit het hoofdmenu

Inspectie geeft Bartiméus Wonen goede beoordeling

geplaatst op Medewerkers en bewoner die inspectie te woord hebben gestaan

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 12 april 2017 een onaangekondigd bezoek gebracht aan onze woonlocatie ‘t Sand in Doorn. De inspectie bezocht drie woningen en de dagbestedingslocatie De Gildehoek. Vandaag hebben betrokken medewerkers en vertegenwoordiging van de cliëntenraad stilgestaan bij de feedback in het inspectierapport (juni 2017).

Deskundigheid

In haar rapport geeft de inspectie Bartiméus Wonen een (zeer) goede beoordeling. Erg positief waren de inspecteurs over de zeer betrokken en deskundige medewerkers en over de manier waarop cliënten en cliëntvertegenwoordigers betrokken worden bij de begeleiding. 

Transparant

Ook de transparante opstelling van Bartiméus wordt gewaardeerd. Zo is onder andere de cliëntenraad Wonen goed geïnformeerd en betrokken bij de kwaliteit van de zorg en de knelpunten die men daarin tegenkomt. Geconstateerd is dat Bartiméus voortdurend zoekt naar mogelijkheden om verder te ontwikkelen en verbeteren.

Kwaliteit

De inspectie concludeert dat de zorg op deze locatie op dit moment van goede kwaliteit is en verwacht dat deze op orde blijft. Dit geldt ook voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg op andere locaties.

Bartiméus herkent zich in de conclusies van de IGZ en is trots op deze positieve feedback.

Rapport

Download rapport inspectie IGZ, juni 2017 (PDF). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke van der Wal, beleidsmedewerker Bartiméus Wonen.