menu Sluit het hoofdmenu

Info-ochtend Bartiméus over gesproken ondertiteling op televisie

geplaatst op Ondertiteling op de tv met FOXLINQ

Bartiméus organiseert op woensdag 23 mei in Deventer een informatieochtend voor mensen die slechtziend of blind zijn. De bijeenkomst staat in het teken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gesproken ondertiteling op televisie met de FOXLINQ en de GObox. Deze apparaten kunnen bijdragen aan een zo zelfstandig mogelijk leven met een visuele beperking.

Spe­cia­lis­ten van Bartiméus en leveranciers Optelec en Solutions Radio geven in­for­ma­tie en uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gesproken ondertiteling. Van 9.00 uur tot 12.30 uur is er gelegenheid om elk half uur kennis te maken met de FOXLINQ en de GObox. Daarnaast is er gelegenheid vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen en ervaringen uit te wisselen.

GObox

GObox is geschikt voor alle publieke Nederlandse zenders, 9 commerciële Nederlandse zenders, 7 Vlaamse zenders, Uitzending gemist NPO 1, 2 en 3. U kiest en de GObox spreekt het uit. Het is een compact apparaat en het kan gebruik maken van de luidspreker van de televisie, de Webbox of een draadloze koptelefoon.

FOXLINQ

De FOXLINQ leest van alle TV-zenders de Nederlands- of Vlaamstalige ondertiteling voor. De FOXLINQ is voorzien van geavanceerde 'tekstherkenning' software die de ondertiteling verkrijgt uit het TV-beeld en vervolgens omzet naar spraak. Hierdoor is de FOXLINQ niet afhankelijk van teletekst of zenderondersteuning. Het is een compact apparaat dat met een HDMI-kabel wordt aangesloten op de externe digitale ontvanger.

Voor de ondertitels van diensten zoals Netflix en Videoland, zal de toepassing afgespeeld moeten worden via een externe digitale ontvanger. Afspelen via bijvoorbeeld een app via de SmartTV biedt geen ondersteuning voor gesproken ondertiteling.

Expertise inzetten

Als expertisecentrum willen we mensen met een visuele beperking in aanraking brengen met de nieuwste handige 'snufjes' en hulpmiddelen. Daarom houden we op 23 mei een informatieochtend. De apparaten worden dan gedemonstreerd, kunt u advies inwinnen en ze zelf ook uitproberen. Adres: Bartiméus, mr. H.F. de Boerlaan 38a (3e etage).

Heeft u belangstelling? Aanmelden is noodzakelijk om iedereen voldoende gelegenheid te geven en kennis te laten maken met de apparaten en vragen te laten stellen. Aanmelden kan via de Bartiméus Infolijn, telefoon 088 - 88 99 888.

Contactpersoon voor meer informatie: Patricia Bolink, projectmedewerker, mobiel 06 - 438 743 41 / pbolink@bartimeus.nl