menu Sluit het hoofdmenu

Hulpmiddelenochtend Bartiméus in Ermelo

geplaatst op Doro Claria smartphone voor slechtziende en blinde mensen

Bartiméus organiseert een hulpmiddelenochtend op maandag 28 november op haar vestiging in Ermelo. Mensen die blind of slechtziend zijn kunnen zich vrijblijvend laten informeren en adviseren door professionals van Bartiméus over hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven met hun visuele beperking. Leveranciers van hulpmiddelen zijn aanwezig voor advies en uiteraard kunnen de hulpmiddelen worden uitgeprobeerd. Welkom!

Er zijn tal van handige hulpmiddelen op de markt, waarmee mensen die blind of slechtziend zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past. Als het om tekst gaat, zijn er leesloepen en voorleesapparaten. Ook is er software, waarmee (studie)boeken worden voorgelezen. Of waarmee teksten worden uitgesproken, terwijl je ze typt. Uiteraard bieden smartphones, zoals de Doro Claria en de Claria Zoom, en tablets met spraakondersteuning tal van mogelijkheden. Er is een apparaat waarmee de ondertiteling van de televisie wordt voorgelezen. De leveranciers van deze zeer uiteenlopende hulpmiddelen en diensten nemen deze ochtend alle tijd om de bezoekers uitgebreid te informeren en hun vragen te beantwoorden. Aanwezig zijn: Slechtziend.nl, Optelec, Iris Huys, Solutions Radio (met de nieuwe Webbox3 *) en de CBB (Christelijke Blinden Bibliotheek).

Onderzoek, revalidatie en wonen

In de stand van Bartiméus staan Martijn en Alies - beide werkzaam op het Servicepunt in Ermelo - klaar om bezoekers te informeren over zelfstandig leven met een visuele beperking. Ook kunnen zij vragen beantwoorden over onderzoek, revalidatie en over het wonen in het Henriëtte van Heemstrahuis van Bartiméus in Ermelo, het verzorgingshuis voor senioren met een visuele beperking.

De hulpmiddelenochtend wordt gehouden op maandag 28 november van 9.00 - 12.00 uur in het bedrijfsrestaurant ‘Bon Appetit’ van Bartiméus, Putterweg 140 in Ermelo (route).

Apparaat Webbox3* Kenmerken Webbox3:

  • Nieuwe slankere behuizing;
  • Grotere toetsen met voelbare symbolen;
  • Draagbaar dankzij ingebouwde krachtige accu;
  • Andere luidspreker met meer hoge tonen;
  • Koptelefoon-, USB- en SD-aansluitingen aan de zijkant voor betere bereikbaarheid;
  • Wit op zwart scherm met meer contract;
  • Voorbereid op 3G/4G voor mobiele internetverbinding.

De Webbox3 is onder voorbehoud vanaf februari 2017 leverbaar. Het programma-aanbod op de Webbox2 en Webbox3 zullen voorlopig grotendeels gelijk blijven.