menu Sluit het hoofdmenu

Hoogtepunten Bartiméus op ZieZo-beurs

geplaatst op Bartiméusstand tijdens ZieZo 2019

In maart stonden we met een enthousiast beursteam op ZieZo. Ons thema ‘Mobiliteit, in beweging’ trok de nodige aandacht. Naast alle dienstverlening gericht op mobiliteit, konden bezoekers in de Bartiméusstand stemmen op hun voorkeursproject. Welk Bartiméus project verdient het om verder doorontwikkeld te worden als het gaat om zelfstandig leven? Ruim 100 bezoekers gaven hun stem!

Zelfstandig reizen en eigen regie erg belangrijk

Mobiliteit is een belangrijk thema als je niet goed ziet. Zeker als je wat ouder bent. Want je wilt nog steeds bij anderen op bezoek, genieten van een wandeling, of op reis. Veilig en wel. En liefst wil je dat zo zelfstandig mogelijk doen. Hoe vind je dan je weg? Welke mogelijkheden zijn er qua vervoer? En welke hulpmiddelen passen het beste bij wat u wilt.

Na de veel al fijne en inspirerende gesprekken met bezoekers, konden ze bij het verlaten van de stand hun stem geven aan 1 van de 2 projecten: 'Virtuele geleidelijnen app' óf 'Oogverblindend Mooi'.

Ruim 100 bezoekers brachten hun stem uit, waarbij maar liefst 66 % op de Virtulele geleidelijnen app. Als belangrijkste argument noemden de stemmers dat zij zelfstandig reizen en eigen regie erg belangrijk vinden in hun leven.

De stemmers maakten kans op een gratis training Oogverblindend Mooi voor 2 óf een Diner in het Donker voor 2. De winnaars hebben bericht ontvangen.

Handige tips op een rijtje

Tijdens de beurs gaven we twee workshops waarbij we inspeelden op de actualiteit van mensen met een visuele beperking. Zelfstandig een dagje uit én nieuwe innovaties zijn thema’s waar veel belangstelling voor is.

Graag delen we met u als nieuwsbrief lezer enkele tips die meegegeven zijn aan onze workshopdeelnemers:

In de workshop 'Praktische tips voor een dagje uit' heeft onze collega Steven Dekker enkele handige apps toegelicht en gedemonstreerd, onder andere:

In de workshop 'Doe mee met de nieuwe innovaties' van onze collega's Paul de Nooij en Emma Heitbrink werd de app Clew genoemd, een soort van virtuele geleidelijn app, maar dan voor op de iPhone. Uitproberen? Download dan deze app.

Contact

Heeft u vragen over zelfstandig uitgaan en/of loopt u in het dagelijks leven tegen zaken aan waar u graag advies of begeleiding bij wilt? Neem dan contact op met Bartiméus, telefoon 088 - 88 99 888 (lokaal tarief) of stuur ons een email via info@bartimeus.nl.