menu Sluit het hoofdmenu

Golf: een toegankelijke sport voor iedereen

geplaatst op Blinde golfer Ronald Boef

Vrijwilligersorganisatie Stichting Beter Zien Anders Kijken hecht net als Bartiméus sterk aan het participeren van blinde en slechtziende mensen in de maatschappij. Sport kan hierbij een krachtig hulpmiddel zijn: samen sporten draagt bij aan sociale binding en kan mensen uit een eventueel isolement halen. Wil jij leren golfen?

De golfsport is een van de sporten waaraan mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking deel kunnen nemen. Golfen zorgt voor veel van deze mensen voor een aanzienlijke verbetering van hun fysieke en mentale gesteldheid. En golf is ook zeker een sport die beoefend kan worden door mensen met een visuele beperking.

Ga jij deze sportieve uitdaging aan?

Ben jij blind of slechtziend en lijkt het je leuk om te leren golfen, meld je dan aan voor meer informatie bij Jerrel Volkerts van Stichting Beter Zien Anders Kijken. Bij voldoende belangstelling wordt er een golfclinic georganiseerd. Jerrel is bereikbaar per mail via info@beterzienanderskijken.nl of telefonisch op donderdagen tussen 14.00 - 17.00 op telefoonnummer 06 - 407 245 68.

Meer weten over sporten met een visuele bepekring? Kijk in ons Bartiméus themadossier 'Sport en bewegen'?