menu Sluit het hoofdmenu

Gezellige Nazomermarkt in moestuin Bartiméus

geplaatst op Kist met appels moestuin Bartiméus

Op zaterdag 30 september houden wij weer onze gezellige Nazomermarkt in de prachtig herfstgekleurde moestuin. De markt staat bekend om zijn lekkere hapjes, verkoop van tuinplanten en groenten, workshop, handwerk en een prijsvraag. Ook geven we een rondleiding door de tuin en is het mogelijk om jeu de boules te spelen op de paden rondom de tuin. Kortom: een markt in een (h)eerlijke omgeving waar geschiedenis, natuur en beleving samenkomen. Wees welkom!

Zelf soep koken

U kunt om 13.00 uur deelnemen aan de workshop 'Seizoensoep koken' met verse groenten en kruiden uit de moestuin (duurt tot 14.30 uur). Graag op de dag inschrijven in de moestuin (max. 15 deelnemers). Kosten € 2,50. Hiervoor krijgt u een kopje thee/koffie en een kom soep.

Prijsvraag

Dit keer laten we u het gewicht raden van een grote pompoen. Durft u het aan?

Live Muziek

Tijdens de markt zijn er twee optredens:

  • 12.30 uur Het Andiamo Trio, toegang € 5,00
  • 14.30 uur INSTEAD!, toegang gratis

Bijzondere functie moestuin

In de moestuin werken bewoners van Bartiméus met een visuele en verstandelijke beperking. Zij kweken groenten en kruiden of helpen met allerlei klusjes. De tuin is ook een ontmoetingsplaats voor Bartiméus-bewoners en bezoekers van buiten. Zo komt de buitenwereld naar binnen en ontstaat wederzijds begrip. De tuin biedt een veilige werkomgeving.

Toegang voor de Nazomermarkt is gratis!

Kijk voor meer info over de historische moestuin van Bartiméus op bartimeus.nl/moestuin