menu Sluit het hoofdmenu

Geslaagde leerlingen Bartiméus Onderwijs

geplaatst op Geslaagd voor VSO examens

De vlag kon uit! Dit schooljaar heeft een grote groep leerlingen examen gedaan op het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) van Bartiméus in Zeist. Locatieleider Jantine Gelink: "De leerlingen hebben een prachtig eindresultaat behaald, proficiat."

Drie kandidaten hebben het reguliere vmbo-BB diploma gehaald als extraneus bij SG Schoonoord in Zeist, waarvan één zelfs cum laude geslaagd is; een 8.0 als gemiddeld cijfer. Daarnaast is het Staatsexamen afgenomen bij 15 leerlingen: 10 hiervan hebben meegedaan met het vmbo-TL examen, waarvan 8 in één keer geslaagd zijn. Alle vijf havo-kandidaten zijn in één keer geslaagd. Ook heeft ook een aantal leerlingen van Visio Grave bij Bartiméus als gastleerling het mondelinge gedeelte van het Staatsexamen afgelegd, allemaal met een goed tot zeer goed resultaat.

Examen doen met een visuele beperking

Aangepaste examens maken het mogelijk dat leerlingen met een leesbeperking hun school kunnen afsluiten op dezelfde manier als goedziende leerlingen. Examens zijn in gesproken versie, braille en digitaal beschikbaar.

Bartiméus feliciteert al haar geslaagde leerlingen!

Meer info over VSO-onderwijs bij Bartiméus vindt u op deze site