menu Sluit het hoofdmenu

Doet u mee aan onderzoek VN-verdrag handicap?

geplaatst op Afbeelding UN logo

Het College voor de Rechten van de Mens ziet erop toe dat de overheid het VN-verdrag handicap naleeft. Daarom onderzoekt het College wat de ervaringen zijn van mensen met een (visuele) beperking op het gebied van onderwijs, werk, zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving en toegankelijkheid. Heeft u een beperking of heeft uw kind een beperking? Dan waarderen we het enorm als u de vragenlijst van het College wilt invullen, graag vóór 9 juli a.s. Alvast veel dank!

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een beperking. Deze vragenlijst is bedoeld voor mensen die zelf ervaring hebben met leven met een beperking, OF een kind hebben met een beperking. Deelname aan het onderzoek is volledig anoniem.

De link naar het online onderzoek. Wanneer het invullen van deze vragenlijst voor u te veel moeite kost, mogelijk juist vanwege uw beperking dan bestaat er ook de mogelijkheid om de vragenlijst in een Word-document in te vullen, of om de vragenlijst telefonisch af laten te nemen met een medewerker van het College. Klik dan ook op de link en ga naar de laatste alinea.

Ander onderzoek: nieuwe oplossingen voor participatie?

Na de zomer start Bartiméus een eigen landelijk onderzoek als het gaat om participatie in combinatie met een visuele beperking. Het doel van het onderzoek is de belemmeringen, behoeften en gewenste oplossingen in kaart te brengen. Help mee en breng zoveel mogelijk ervaringen en ideeën in. U kunt zich nu al aanmelden om mee te doen aan het onderzoek dat start in september.