menu Sluit het hoofdmenu

Doe mee aan onderzoek 'Zien en gezien' worden: wat vindt u belangrijk?

geplaatst op Deelnemers gezocht voor NIVEL onderzoek participatie

Heeft u een visuele beperking en ervaart u hierdoor weleens problemen in uw dagelijkse leven? Of misschien juist niet? Bartiméus onderzoekt samen met NIVEL wat uw ervaringen zijn in uw werk, met studeren, of in uw vrije tijd. Wij horen graag van u waar u mogelijkheden ziet voor verbetering. Welke zaken vindt u écht belangrijk? Help mee om zoveel mogelijk ervaringen en ideeën in te brengen via ons online participatieonderzoek.

Logo's deelnemende partijen participatieonderzoek onder blinde en slechtziende mensenHet leven en de vragen van mensen die slechtziend of blind zijn, zijn leidend voor Bartiméus. Luisteren naar hoe mensen elk op hun eigen wijze mee willen doen in de maatschappij. Het gaat in ons onderzoek om alle vormen van participatie: van het vergroten van zelfredzaamheid tot toegankelijkheid van de digitale wereld, openbare ruimte of de arbeidsmarkt.

Uw antwoorden hebben invloed

Het onderzoek wordt uitgevoerd door NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. U beantwoordt een serie vragen. De uitkomsten van het onderzoek worden openbaar gemaakt. Zo kunt u met uw antwoorden de verschillende organisaties laten weten wat zij voor u kunnen betekenen en heeft u werkelijk invloed. De Oogvereniging ondersteunt dit onderzoek, daarom kunt u voor beantwoorden van de vragen nu ook de Ooglijn bellen, zij bieden u een telefonische helpdesk.

Telefonische helpdesk

Bel voor een afspraak de Ooglijn, u wordt teruggebeld op een moment dat het u goed uitkomt. Het telefoonnummer is 030 - 294 54 44 en bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur. De telefonische helpdesk is beschikbaar tot en met woensdag 20 december.

Online vragenlijst

U kunt de online vragenlijst vinden via de link naar de site van NIVEL nivel.nl/gezienworden​. Vul de gehele lijst in, antwoorden worden niet tussentijds opgeslagen. De online vragenlijst is beschikbaar tot en met zondag 31 december. Hartelijk dank!

Kent u in uw omgeving mensen die slecht zien of blind zijn? Stuur de oproep om mee te doen aan het onderzoek dan alstublieft door. Delen waarderen we zeer!