menu Sluit het hoofdmenu

Deel en win een verwendag voor twee

geplaatst op Jongedame is zich aan het opmaken voor de spiegel

Vanaf vandaag staat Bartiméus in het teken van 'Thuis'. Als je slechtziend of blind bent kunnen dagelijkse bezigheden thuis best uitdagend zijn. Bijvoorbeeld aankleden, lezen en koken. We inspireren je graag op www.bartimeus.nl/thuis met de vele hulpmiddelen, tips en ondersteuning waarvan jij gebruik kunt maken. Of je nu thuis woont, gebruik maakt van onze woonlocatie of in een andere instelling woont. Wij zijn benieuwd naar jouw uitdagingen. En ook naar jouw tips die anderen verder kunnen helpen. Deel het en maak kans op een verwendag.

Over de actie

De winactie is onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn. Meedoen kan tot en met zaterdag 17 maart op www.bartimeus.nl/thuis of op onze sociale media. Op vrijdag 16 maart kun je jouw persoonlijke tip of uitdaging ook delen in onze videobooth op vrijdag 16 maart op de ZieZo-beurs in de jaarbeurs in Utrecht in het Beatrixgebouw. Je vindt ons in de hal. Onder alle deelnemers verloten we drie keer een verwendag voor twee personen. Tijdens deze dag leren jullie de sterke kanten van jullie persoonlijkheid benadrukken. Jullie krijgen een persoonlijk kleur- en stijladvies. En een make-up workshop met extra tips voor mensen die slechtziend of blind zijn. Na deze dag voel je je zekerder en kom je extra mooi voor de dag. De verwendag is onderdeel van de Bartiméus training voor Persoonlijke Effectieve Presentatie (PEP). Meer over deze training lees je op www.oogverblindendmooi.nl

Sport maakt plaats voor Thuis

Vanaf maandag 12 maart vind je op www.bartimeus.nl/thuis inspiratie voor hulpmiddelen, tips en ondersteuning voor jouw uitdagingen in en om huis. De winactie is niet alleen het startsein van het thema 'Thuis', maar ook de afsluiting van het thema Sport en bewegen. De afgelopen maanden deelden we jullie sport- en beweegervaringen. We lieten ook zien hoe Bartiméus sporten en bewegen stimuleert. Bijvoorbeeld met de medische screening en sponsoring van topsporters. We trainen gymdocenten en sportcoaches hoe zij iedereen met een visuele beperking kunnen begeleiden. We ontwikkelen een geluidenbal voor internationale wedstrijden van blindenvoetbal. Bovendien begeleiden en trainen we kinderen en volwassenen voor wie bewegen, vanwege hun beperking, topsport op zich is. Ook zetten we innovatieve toepassingen in om mensen met een meervoudige beperking in beweging te krijgen. Bekijk het op www.bartimeus.nl/sport.