menu Sluit het hoofdmenu

Cursus schilderen: kleur is zoveel meer!

geplaatst op Verschillende kleuren verfdruppels

In samenwerking met kunstenares Christel de Buyser verzorgt Bartiméus een cursus schilderen. Schilderen om je kunstzinnig te uiten op het doek met als belangrijkste elementen plezier maken en creatief bezig zijn. Christel laat u zien en ontdekken welke emoties kleuren oproepen en daarnaast leert ze u kleuren ook te voelen. In een aantal weken leert u verschillende technieken waaronder 3D kunst maken. Wilt u één van de deelnemers zijn? Schrijf u dan snel in! De eerste les start op dinsdag 5 september in Gouda.

'Stilstand staat voor vooruitgang, zoals een einde voor een nieuw begin!'

Met deze instelling heeft Christa geleerd om weer op te krabbelen en door te gaan in de richting waar haar creatieve hart, -ziel en -zaligheid liggen. In 2013 stond haar wereld letterlijk compleet stil. Haar fysieke energie is beperkt maar haar ‘creatief denken’ is oneindig.

Kleur is zoveel meer

Christel heeft een 5-delige cursus ontwikkeld die makkelijk is voor iedereen die vanuit het gevoel een creatief avontuur wil induiken. Kleur is meer dan een visuele waarneming. Zinnenprikkelende werken, die waar te nemen zijn met meerdere zintuigen en om te 'beleven'. Christel wil deze kleurrijke ervaring graag doorgeven aan anderen.

De cursus start op dinsdag op 5 september a.s. en wordt van 9.30 - 11.30 uur gehouden in Irishof in Gouda. (Middenmolenplein 266). Deze cursus is specifiek bedoeld voor zowel bewoners van Irishof met een visuele beperking als buurtbewoners met een visuele beperking. De volgende data zijn 12, 19, 26 september en 3 oktober. De bijdrage in de kosten bedraagt € 35,00 voor 5 ochtenden (incl. koffie/thee). U kunt contant betalen tijdens de 1e cursusdag.

Deelneemster cursus schilderen BartiméusEnthousiaste reacties van deelnemers

Margreet: 'Super leuk, verrijkend en gezellig! Mijn grenzen verleggen in kunnen/mogelijkheden.. durven.. en ik werd er blij van. Ik wil nog even zeggen dat het voor veel mensen heel raar klinkt als je zegt dat je als visueel beperkte gaat schilderen… Mijn ervaring is dat het juist hartstikke leuk en verrijkend is om je grenzen te verleggen. Gebruik je tastzin maar met schilderen en zie wat je allemaal kan bereiken en maken! Christel heeft de cursus fantastisch gegeven. Ik zou nog wel zo een cursus willen doen...'
Dennes: 'Het was uitdagend en zeer leerzaam/indrukwekkend! Deze cursus was voor mij echt één uitdaging, die ik als prettig heb ervaren! Er borrelde iets in mijn body omhoog van trots en vooruitstrevendheid'.

Wilt u ook leren schilderen? U kunt u telefonisch of per mail inschrijven via het nummer 06 - 424 805 79 of via bdheij@bartimeus.nl (Bonnie de Heij, ambulant begeleider Bartiméus). De groepsgrootte is max. 6 personen. Meld bij uw inschrijving wat uw zicht is en of u kleuren ziet.