menu Sluit het hoofdmenu

Cliëntenraden zoeken leden: goed leven voor alle mensen die slechtziend of blind zijn

geplaatst op lucia en dochter

Bent u cliënt of zijn of haar vertegenwoordiger bij Bartiméus? En wilt u uw kennis en ervaring inzetten voor onderwerpen die voor u belangrijk zijn? Meepraten en adviseren over het beleid van Bartiméus? Meer inzicht krijgen in hoe zorg tot stand komt en daar invloed op uitoefenen? Dan is een bijdrage aan een van de nieuwe cliëntenraden iets voor u.

Lucia van Rouendal (op de foto links) is moeder van Marjolein (rechts op de foto), die bij Bartiméus woont. ‘De specifieke zorg voor mensen een visuele beperking was voor mij in het begin helemaal nieuw. Door de jaren heen leerde ik steeds meer en werd steeds nieuwsgieriger en enthousiaster. Zo rolde ik in de cliëntenraad, waar ik mee kon en kan denken en op mag komen voor de kwaliteit van leven van alle cliënten, blind en slechtziend.’

Elke cliëntenraad bestaat uit een aantal leden die regelmatig in gesprek gaan met Bartiméus: over de dienstverlening of beleid. Wat gaat er goed, wat kan er beter, en hoe kunnen we ideeën en wensen van cliënten vertalen in nieuw beleid en ontwikkelingen? 'Heel fijn dat je daar nu heel gericht per klantgroep over mee kunt praten’, ervaart Dominieke Bos, geboren met een ernstige visuele beperking. 'Bij een kind of zijn of haar ouders, spelen hele andere onderwerpen dan bij een volwassene. Vanuit de cliëntenraad kunnen we samenwerken aan het leven dat ik als cliënt wil leiden.'

Nieuwe vacatures  

Bartiméus heeft cliëntraden voor verschillende ‘klantgroepen’: kind en jeugd, volwassenen, volwassenen met een meervoudige beperking en senioren.

Voor de Cliëntenraad Doorn voor cliënten met een meervoudige beperking zijn we nog op zoek naar een voorzitter

Welke enthousiaste broer/zus/vader/moeder wil zich hard maken voor deze cliëntenraad?

Voor de Cliëntenraad Driebergen zijn we op zoek naar een voorzitter en nog 1 of 2 raadsleden

Het zou fijn zijn als er mensen aansluiten van de verschillende locaties die Driebergen vertegenwoordigt.

Voor de Cliëntenraad Zeist zijn we op zoek naar 4 raadsleden

Welke bewoners of verwanten vanuit Zeist willen meedenken, meepraten en meebeslissen? Er is al een voorzitter voor deze raad. Voor deze raad zou het erg mooi zijn als we een goede vertegenwoordiging krijgen van de verschillende woningen. 

Verder zijn er onder meer vacatures voor:

Audio

Lees meer over de cliëntenraden op www.bartimeus.nl/medezeggenschap. Daar bieden we informatie over het werken in de cliëntenraad ook in audio aan. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse of behoefte aan meer informatie: stuur een e-mail centraleclientenraad@bartimeus.nl. Dan nemen wij contact met u op.