menu Sluit het hoofdmenu

Blindenvoetbal weer op de kaart in NL

geplaatst op Spelers blindenvoetbal

Op zondagmiddag 22 oktober wordt bij vv Noordwijk een clinic 'Blindenvoetbal' gegeven. Het blindenvoetbal maakt onderdeel uit van een totaalvoetbaldag, waarop voetballiefhebbers met een visuele beperking - van alle leeftijden - kunnen kennismaken met voetbalmogelijkheden. Voetbal staat voor verbinden en sportplezier. Kom ook en beleef en maak het mee. Bartiméus gaat het meemaken. 'Blindenvoetbal moet gewoon weer mogelijk zijn in Nederland'.

Op dit moment is er geen blindenvoetbalaanbod in Nederland. Iets waar Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met de KNVB in de toekomst verandering in wil brengen. Daarom organiseren zij een blindenvoetbaltraining om te laten ervaren wat voor aantrekkelijke en uitdagende sport het is. Tussen 12.00 - 14.00 uur kunnen voetballiefhebbers die blind of slechtziend zijn een clinic volgen. Samen met sportliefhebbers twee uur lang voetbalplezier beleven in een veilige omgeving. Met als doel de sportievelingen enthousiast te maken en te kijken of het een structureel vervolg kan krijgen.

'Volkssport nr. 1 weer haalbaar maken voor blinde en slechtziende mensen'

Mike Russchen, sportleraar bij Bartiméus in Zeist: 'Ik ben er zondag bij. Mijn ervaring is dat er zo weinig spelsporten geschikt zijn voor mensen die blind zijn. Hoe gaaf is het als we met elkaar volkssport nummer 1 in NL weer mogelijk kunnen maken voor mensen met een visuele beperking. Daar wil Bartiméus graag een sportieve bijdrage aan leveren! We hebben veel expertise in huis die we graag delen, zodat mensen die blind of slechtziend zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past. Daar hoort zeker ook sport en bewegen bij!'

Wat is blindenvoetbal?

Blindenvoetbal is een Paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt. Blindenvoetbal (internationaal Football 5-a-side genoemd) wordt gespeeld door een team van vier veldspelers met een visuele beperking en een doelman die wel mag zien. Het spel wordt gespeeld met een bal met belletjes die in het doel van de tegenstander moet verdwijnen. Elk team heeft een coach die de spelers assisteert bij het bepalen van hun positie. Het speelveld is een stuk kleiner dan bij een gewoon voetbalveld en aan de zijkanten is er een boarding waardoor de bal nooit uit kan gaan.

Aanmelden voor de clinic kan per e-mail bij Joris van Impelen, j.vanimpelen@gehandicaptensport.nl of telefonisch via 030 - 751 38 72.

Locatie: vv Noordwijk, sportpark Duinwetering, Duinwetering 105 in Noordwijk.