menu Sluit het hoofdmenu

Beleef het mee: Pleinbioscoop Rotterdam

geplaatst op Pleinbioscoop Rotterdam

Pleinbioscoop Rotterdam 2016 staat voor negentien zomeravonden - van 10 augustus tot en met 28 augustus - film in het hartje van de stad. Bijzondere film op bijzondere locatie, altijd met wat extra ingrediënten om de avond bijzonder te maken. Op zaterdag 20 augustus is er speciale aandacht voor de filmbeleving van blinde en slechtziende bezoekers, tijdens de vertoning van de film 'Belgica'. Deze avond is op meerdere manieren extra toegankelijk.

Belgica is een film van de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen. Tijdens de filmavond wordt extra aandacht besteed aan toegankelijkheid én filmervaring. Dit programma is een samenwerking met de mobiele applicatie Earcatch. Door middel van audiodescriptie krijgt de luisteraar, tussen de dialogen door, alle informatie mee die op het scherm te zien is. Bijvoorbeeld de omgeving en de gezichtsuitdrukkingen van de acteurs. Kijk voor meer info over de toegankelijkheid voor slechtziende en blinde bezoekers van deze avond op de website van Pleinbioscoop Rotterdam.

Pleinbioscoop

Pleinbioscoop Rotterdam is de grootste openlucht bioscoop van Europa. Sinds 1987 wordt, in het centrum van Rotterdam, iedere zomervakantie film gedraaid. Tijdens Pleinbioscoop 2016 kun je je stoeltje (gehuurd voor 1,- euro of zelf meebrengen) neerzetten in het Museumpark. Soms zit je met wel duizenden mensen tegelijk film te kijken. Gelukkig is het scherm zó groot, dat je altijd goed zit. Tickets zijn online en bij de ingang te koop. Bezoek voor meer informatie over het evenement (en het totale programma) de website Pleinbioscoop Rotterdam.

Bereikbaarheid

Het evenement is beste bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.