menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus Zintuigendag in Zwolle

geplaatst op Vijf zintuigen

Op zaterdag 26 november a.s. organiseert Bartiméus een Zintuigendag voor mensen die blind, slechtziend of doofblind zijn. Een dag waarop belangstellenden terecht kunnen met al hun vragen, bijvoorbeeld op het gebied van hulpmiddelen: leeshulpmiddelen, sprekende telefoons en horloges, ringleiding of solo-apparatuur. Vragen over het gebruik of de instellingen ervan of misschien is er een storing. De medewerkers van Bartiméus en het audiologisch centrum kunnen daarbij helpen. Wees welkom!

Ook kunt u in 'het café' met ervaringsdeskundigen terecht, waar mensen bij een kopje koffie in een rustige omgeving met lotgenoten kunnen praten en vragen kunnen stellen.

Voor familie, begeleiders en kinderen

Computeradviseur Angela Fekken met cliëntFamilieleden, vrienden en begeleiders van mensen die blind, slechtziend of doofblind zijn kunnen met een belevingsactiviteit ervaren hoe het is om voor even een visuele beperking te hebben, eventueel in combinatie met een auditieve beperking. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. En uiteraard kunnen de medewerkers vertellen wat Bartiméus kan betekenen voor mensen die blind, slechtziend of doofblind zijn.

Hengeveldcollege

De Zintuigendag wordt gehouden op zaterdag 26 november van 10.00 - 13.00 uur op de vestiging van Bartiméus aan de Dokter Hengeveldweg 2 in Zwolle (routebeschrijving). Dat is in de aula van het gebouw van het Hengeveldcollege (op de begane grond). Neem de gele ingang.

Expertise

Bartiméus is de expertise-organisatie voor mensen die blind, slechtziend of doofblind zijn. Als mensen slechter gaan zien en een bril dat niet meer kan corrigeren, kan Bartiméus helpen. Met advies, juiste aanpassingen van de omgeving en hulpmiddelen is er vaak nog veel mogelijk om het leven te leiden dat bij de persoon past.