menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus maakt Boulevardfestival toegankelijk

geplaatst op Theaterfestival Boulevard Den Bosch ondersteund met audio

Het toonaangevende Theaterfestival Boulevard in Den Bosch, de bakermat van zomerse festivals als de Parade, is met advies en feedback van Bartiméus toegankelijker gemaakt voor mensen met een (visuele) beperking.

Het festival vindt plaats van donderdag 4 t/m zondag 14 augustus. Dit jaar wordt een aantal voorstellingen met gebarentaal, ringleiding en/of audiodescriptie ondersteund. Hulphonden zijn welkom en op verzoek is het mogelijk vooraf theaterteksten te ontvangen.

Geselecteerd

Er zijn voorstellingen geselecteerd die speciaal interessant zijn voor mensen met een visuele beperking. "De locatie en de voorzieningen ter plekke zijn hierbij mede bepalend", vertelt Marij van den Wildenberg, adviseur bij Bartiméus.

BOG./ Lisa Verbelen op Theaterfestival Boulevard Den BoschBinnenstad

Voorstellingen vinden plaats in de sfeervolle binnenstad van Den Bosch. Dat betekent smalle drukke straatjes en niet zelden beperkt licht bij de binnen voorstellingen. "Samen hebben we verschillende aspecten doorgenomen die toegankelijkheid bevorderen", vervolgt Marij van den Wildenberg. "Mooi om te merken hoe gemotiveerd de organisatie is om er een mooi en inclusief festival van te maken. We hopen vooral dat heel veel meer mensen er nu van kunnen genieten."

Begeleiders

Begeleiders van mensen met een visuele beperking kunnen op vertoon van een begeleiderspas een gratis kaartje reserveren via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl Wanneer u als bezoeker hulp nodig heeft, bijvoorbeeld met het vinden van de route, of wanneer u geen begeleider mee heeft, dan staan vrijwilligers klaar om te helpen.

Voor alle vragen/opmerkingen en aanmelding voor specifieke activiteiten kunt u mailen naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl of kijk op de website van Festivalboulevard.