menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus en Bartiméus Fonds ontvangen Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink voor werkbezoek

geplaatst op Bartiméus en Bartiméus Fonds ontvangen Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink voor werkbezoek

Rick Brink is in juni dit jaar aangesteld als de allereerste 'Minister van Gehandicaptenzaken'. Hij zet zich in voor een inclusieve samenleving voor de bijna 2 miljoen mensen in Nederland met een handicap. Juist op dat vlak vinden Bartiméus en de minister elkaar. Ook Bartiméus zet zich al ruim 100 jaar in voor een inclusieve samenleving voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Jopie Nooren, voorzitter Raad van Bestuur Bartiméus: "Bartiméus blijft zich inzetten totdat heel Nederland toegankelijk is voor iedereen. We willen onze expertise inzetten om volledige inclusie na te streven. Samen met de Minister van Gehandicaptenzaken staan we sterker. Alles wat met publieke middelen gemaakt wordt, moet toegankelijk zijn."

Severine Kas, adviseur Toegankelijkheid Bartiméus: "Door samenwerking met ervaringsdeskundigen, bedrijven en overheden kunnen we Nederland veel beter toegankelijk maken voor mensen die slechtziend of blind zijn. Bartiméus en Accessibility strijden al jaren voor toegankelijke websites. Mooie toepassingen als audiodescriptie en Scribit maken dat video’s en films toegankelijk worden."

Johan Berghuis, directeur Bartiméus Onderwijs: "Meer dan driekwart van onze leerlingen zit op een reguliere school dichtbij huis. Zij krijgen begeleiding vanuit Bartiméus in de klas. Dat is inclusief onderwijs en dat vinden wij heel belangrijk."

Rick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken: "Ik wil dat ieder kind in zijn eigen omgeving naar school kan en kan spelen in zijn eigen buurt. Dan moeten deskundigen van het speciaal onderwijs maar naar de reguliere basisschool komen. Het doet wat met kinderen als ze altijd een andere afslag moeten nemen, met een busje naar een andere school moeten. Dat neem je je hele leven mee. Bij het zoeken naar een baan, een relatie. Daar ga ik het komende jaar heel hard aan werken."

Afgesproken is dat we waar mogelijk zoveel mogelijk samen zullen optrekken en dat Bartiméus aan Rick Brink suggesties doet voor onderwerpen waar hij aandacht aan gaat geven. Rick Brink wil graag in samenwerking met Bartiméus Paradiso toegankelijk maken voor alle doelgroepen.