menu Sluit het hoofdmenu

Alleen op de wereld met audiodescriptie via Earcatch

geplaatst op Remi, Alleen op de wereld bij NPOZapp

De klassieker ‘Alleen op de wereld’ van Hector Malot is bewerkt tot een hedendaagse televisieserie. En ook kinderen met een visuele beperking kunnen van de avonturen van Remi genieten, want de serie heeft audiodescriptie via de Earcatch app. ‘Alleen op de wereld’ ging in september in première tijdens Film by the Sea en wordt sinds dinsdag 6 december uitgezonden bij NPOZapp.

Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem in de pauzes tussen de dialogen alle visuele elementen beschrijft. Blinde en slechtziende mensen kunnen door deze extra uitleg een televisieprogramma of film veel beter volgen. De werking van de Earcatch app is simpel: vooraf download je binnen de app het betreffende audiodescriptiebestand op je tablet of smartphone, om het tijdens het kijken af te luisteren via je koptelefoon of oortjes.

Hedendaagse tv-serie

Alle kinderen hebben wel wat. De één is blind, de ander schrijft links, weer een ander heeft ADHD. En Remi? Remi is een vondeling. Het verhaal over Remi in het Frankrijk van eind negentiende eeuw is bewerkt tot een hedendaagse tv-serie over Remi in Nederland, en heeft alles wat een goed verhaal moet hebben; het is avontuurlijk, ontroerend, vrolijk en liefdevol. Waar zelfredzaamheid, optimisme van een kind en de functie van vriendschap centraal staan, is de serie keihard en hoopgevend tegelijk. ‘Alleen op de wereld’ wordt tot de kerstdagen om 18.00 uur uitgezonden op NPOZapp (herhaling de dag erna rond 15.00 uur).

Meer informatie over Earcatch is te vinden op de website http://www.earcatch.nl

De app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Alleen op de wereld