menu Sluit het hoofdmenu

40-jarig jubileum vakopleidingen Sonneheerdt/REA College Ermelo

geplaatst op Het Sonneheerdt-gebouw van Bartiméus in Ermelo

Op dinsdag 12 december bestaat REA College Ermelo 40 jaar. In 1976 startte toenmalig Sonneheerdt de vakopleiding en in '77 werd de bedrijfsschool door minister Boersma van Sociale Zaken geopend. De school wilde 'een belangrijke bijdrage leveren aan het zoeken naar arbeidsmogelijkheden voor visueel gehandicapte jongeren'. Samen met oud-medewerkers en -cursisten staan we hierbij stil!

'Ik zal al het mogelijke doen om betere arbeidsvoorzieningen voor visueel gehandicapten te bereiken', sprak Jaap Boersma, oud-vakbondsman en een van de spraakmakendste politici destijds.

De bedrijfsschool kwam tot stand door samenwerking tussen Bartiméus en Sonneheerdt met medewerking van diverse blindenorganisaties en de overheid. Het was een experiment op eigen risico, maar 40 jaar later is REA College een landelijk erkend opleidingscentrum

Het huidige REA College: zelfregie centraal

REA staat voor Route-Educatie-Arbeid. De eindbestemming is een baan, de route is een beroepsopleiding. Bij REA College geloven we dat iedereen met of zonder een (visuele) beperking een een plek in de maatschappij verdient. Daarom worden de studenten gestimuleerd om vanaf 18 jaar hun eigen talenten te ontdekken, deze verder te ontwikkelen en ze in de beroepspraktijk in te zetten. REA College heeft 12 locaties door heel Nederland. De locaties in Ermelo en Utrecht maken deel uit van Bartiméus Onderwijs. Als het UWV of de gemeente heeft vastgesteld dat er sprake is van een ernstige scholingsbelemering, dan kom je voor een opleiding bij REA College in aanmerking. REA College heeft een partnership met onder andere Bartiméus. Kijk voor meer info op reacollege.nl.

Jubileumprogramma

Tijdens een lunch presenteren we het eindproduct van het project 'Sprekende Kwaliteiten' (dit project won recent de K.F. Hein Stimuleringsprijs 2017). Ook is er gelegenheid tot (hernieuwd) kennismaken met REA College Ermelo. Graag laten we de mogelijkheden zien in combinatie met de expertise van ons opleidingscentrum. De medewerkers vertellen u er graag meer over.

Ook kunt u een bezoek brengen aan de leerwerkbedrijven Eye4Bikes en Eye4BusinessServices. De studenten vertellen graag persoonlijk over hun werkervaring bij REA College.

Locatie en tijd

De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in het Sonneheerdt-gebouw, Putterweg 140 in Ermelo. Het programma begint om 13.15 uur en eindigt om ongeveer 14.45 uur.

Wees van harte welkom om het 40-jarig jubileum met ons mee te vieren! Wij hopen u op dinsdag 12 december te ontmoeten.

Interesse?

Graag aanmelden vóór dinsdag 5 december per mail via Eye4BusinessServices@edu.bartimeus.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Eye4BusinessServices, telefoonnummer 0341 - 498 505.