menu Sluit het hoofdmenu

Zilver Voel- en Beleefdag bij Bartiméus

vindt plaats op: 
zaterdag 15 december 2018
Zilver bestek

Op zaterdag 15 december organiseert Bartiméus in Zeist een Voel- en beleefdag in samenwerking met Stichting De Zilver-Kamer. Op deze dag horen we van alles over wat zilver is, over keurmerken, over zilver poetsen, over waar zilver voor wordt gebruikt, over een 'goed gedekte tafel' en nog veel meer. Alle onderdelen zijn deze dag toonbaar en voelbaar. Om het geheel compleet te maken demonstreert een zilversmid zijn werkzaamheden. Zin in een leuk en educatief dagje uit? Meld u dan snel aan.

De aanwezige zilversmid zal de bezoekers laten horen hoe je komt  tot het maken van een bonbonschaaltje, een lepel en een vork uit een plaat metaal. Ook kunnen de pronkjuwelen van Stichting De Zilver-Kamer bewonderd worden: de gerestaureerde ambtsketen van Zeist (1853), de zwaar bewerkte zilveren schaal geschonken door de inwoners van Zeist aan burgemeester Van Bern (1850), de meest uitgebreide verzilverde cassette en meer.

Daarnaast is er een specialist op het gebied van zilveren voorwerpen aanwezig. Belangstellenden mogen zilveren of verzilverde voorwerpen meebrengen om ze te laten waarderen.

Logo Stichting De Zilver-KamerVoelen en beleven

De Zilver Voel- en beleefdag is bij Bartiméus in Zeist (Van Renesselaan 30A, 3703AJ Zeist). Aanvang is om 10.30 uur met koffie en thee en het officiële programma start om 11.00 uur. Deze dag is geschikt voor iedereen met een visuele beperking (met goede begeleiding). Eindtijd: ongeveer 15.45 uur.

De kosten voor de deelnemers en eigen begeleiders zijn € 10,- per persoon. Een gezamenlijke lunch is inbegrepen bij de prijs. 

U kunt zich inschrijven tot 10 december a.s. door te mailen naar academie@bartimeus.nl. Van harte welkom!