menu Sluit het hoofdmenu

Wintercircus voorstellingen met live audiodescriptie

vindt plaats op: 
zondag 18 december 2016
Voelplein Wintercircus Hanson

Deze winter kunnen slechtziende en blinde liefhebbers van circus op diverse plekken in Nederland genieten van een prachtig circustheaterspektakel van Wintercircus Arlette Hanson. De voorstelling met als titel 'Koud Kunstje!' is namelijk met live audiodescriptie. Het wintercircus heeft een eigen stijl, waarin klassiek en modern circus samensmelten tot een eigentijdse en vrolijke familievoorstelling. Komt het zien, komt het horen!

Jongleerkegels vliegen in het rond. Bij de trapeze acrobaten zit u op het puntje van u stoel. Koelkasten komen tot leven. Clowns zetten de boel op stelten. En de dieren zijn vertederend (ezels, geiten, schapen, eenden, honden). De voorstelling Koud Kunstje! is een ijskoud maar hartverwarmend en vrolijk circustheaterspektakel voor jong en oud. Met live muziek. Het is anders, origineel en nieuw!

Voelplein

Voor aanvang is er een Voelplein met maquettes van het decor, attributen uit de voorstelling en de kostuums. Artiesten van het Wintercircus leggen alles aan u uit. Tijdens de voorstelling is live audiodescriptie met twee verslaggevers. Hiervoor zijn speciale draadloze koptelefoons aanwezig. Het voelplein begint 1 uur voor de voorstelling. De voorstelling duurt circa 2 1/2 uur en heeft een pauze. Geleidehonden zijn welkom. Meer info kunt u vinden op de sites www.komthetzien.nl en www.wintercircus.nl.

Vorig jaar is er ook een voorstelling van het Wintercircus geweest met live audiodescriptie. Hieronder de ervaring van Saskia Tieben, een van de leden van de Oogvereniging Arnhem/Nijmegen:
"Bij het Wintercircus 'Komt het zien' word je letterlijk met open armen ontvangen. Doordat er vooraf de gelegenheid was om alle attributen te betasten en via een maquette de opbouw van het podium te voelen, had ik vooraf al een beeld van het verhaal. Het verhaal werd door twee hele enthousiaste vertellers weergegeven, zo gedetailleerd, dat ik volledig in het verhaal werd meegenomen. Na afloop was er de gelegenheid om alle acrobaten te ontmoeten. Echt een fantastische ervaring!"

Gratis kaarten voor leden Oogvereniging

De Gelderse Blinden Stichting heeft 100 x 2 kaarten ter beschikking gesteld voor de voorstelling in Arnhem op 7 januari 2017, dit betekent dat leden met een visuele beperking 2 gratis kaartjes krijgen. In totaal kunnen 100 leden van de Oogvereniging hiervoor in aanmerking komen. Normaal kost een kaartje € 19,50. U kunt zich per mail opgeven vóór 10 december via arnhemnijmegen@oogvereniging.nl Graag met naam, adres, postcode en woonplaats. Na 10 december krijgt u een bevestiging of u één van de 100 personen bent die de gratis kaarten krijgt toegestuurd. Gaat u met uw gezin? Dan krijgt u 2 gratis kaartjes, de rest moet u zelf online bestellen bij het Stadstheater in Arnhem. Wees er snel bij, op = op!

Voor de overige kaartverkoop kijk op www.komthetzien.nl/nieuws