menu Sluit het hoofdmenu

Uittesten OrCam MyEye bij Bartiméus in Rotterdam

vindt plaats op: 
maandag 27 november 2017
Dame met OrCam MyEye

De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel - in de vorm van een mini-camera - voor mensen die slechtziend of blind zijn. De MyEye kan teksten lezen en gezichten en voorwerpen herkennen. Test nu zelf of de MyEye iets voor u kan betekenen. Dit kan op de roadshow die Bartiméus op maandag 27 november in Rotterdam organiseert.

De MyEye is een intelligente camera die op een poot van een bril wordt geklikt. Het apparaatje leest - als je ze aanwijst - teksten in je omgeving voor: straatnaamborden, etiketten, verpakkingen en teksten in kranten, tijdschriften en beeldschermen. Ook herkent de MyEye - indien geprogrammeerd - gezichten van bekenden en van voorwerpen, zoals bankbiljetten en je bankpas. 

De MyEye is eind september gelanceerd in NL, is vernieuwend en daarom ook enthousiast ontvangen. De MyEye is nu ook verkrijgbaar.;

Roadshows

Bartiméus houdt de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Daarom wil Bartiméus mensen die blind zijn of slechter gaan zien de gelegenheid geven uit te proberen of het apparaatje iets voor hen is. Misschien gebruikt u nu een loep om de krant nog te kunnen lezen. Of u heeft een beroerte gehad, waardoor u moeilijker kunt lezen. 

Expertise inzetten

Als expertisecentrum willen we mensen met een visuele beperking in aanraking brengen met de nieuwste handige 'snufjes' en hulpmiddelen. Daarom houden we op maandag 27 november van 13.00 - 16.00 uur een roadshow. Dan wordt de MyEye gedemonstreerd en uitgelegd en kunnen bezoekers vragen stellen en de MyEye zelf uitproberen. De medewerkers van Bartiméus geven daarbij ook advies. De eerste roadshow wordt gehouden op de locatie van Bartiméus aan de Maasstadweg 150 in Rotterdam (op de Zorgboulevard, ingang 5 aan de kant van de Haastrechtstraat).

Belangstellenden voor de roadshow in Rotterdam kunnen zich aanmelden via het online aanmeldformulier op deze website. Maximaal 20 deelnemers (vol = vol). Toegang gratis!