menu Sluit het hoofdmenu

Truckersdag Doorn

vindt plaats op: 
zaterdag 13 april 2019
Rij blauwe trucks opgesteld langs de weg

Bartiméus Doorn beleeft op zaterdag 13 april voor de 31e keer de Truckersdag. Dit is een evenement waar de bewoners ieder jaar reikhalzend naar uitkijken. Tientallen trucks komen naar Bartiméus. Bewoners kunnen alles bekijken én natuurlijk meerijden met de rit. Onderweg wordt er veel getoeterd en gezwaaid.

De Truckersdag is voor de slechtziende en blinde mensen met een verstandelijke beperking al jaren een ware belevenis. Zij krijgen ruimschoots de tijd om de voertuigen te bekijken én te voelen. De truckers van de Veenendaalse Truckervereniging nemen cliënten geheel belangeloos mee op hun tocht over de Utrechtse Heuvelrug en vertellen onderweg de fijne kneepjes van het vak.

Vanaf 07.30 uur komen de trucks het terrein van Bartiméus in Doorn oprijden via de ingang aan de Driebergsestraatweg 44. Deze stellen zich op langs de Foretweg en de Brink. Ook op de parkeerplaats voor de Verbrede school komen trucks te staan. Hier worden de rolstoelgebonden cliënten ingezet. Vanaf 9.30 uur wordt er gekoppeld op het plein voor de gymzaal van de Bosschool. De rit start om 11 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur.

De route die de trucks rijden, loopt van uitrit van Bartiméus aan de Oude Arnhemse Bovenweg over de Hydeparklaan, Provinciale weg N255, Sterkenburgerlaan, Gooyerdijk, Sterkenburgerlaan, Langbroekerdijk, Amerongerwetering, Nieuwe Steeg, Vijverlaan, Dreef, Hoflaan en weer terug naar Bartiméus via de Provinciale weg en de Hydeparklaan.

Door de grote hoeveelheid trucks is het mogelijk dat op die dag enige verkeershinder kan ontstaan langs de gehele route.

Truckersbal

Aan het einde van de rit, als iedereen terug is, is het voor de bewoners van Bartiméus en de truckers tijd voor het truckersbal mét een optreden van het welbekende duo VaenZo.